Πληθωρικά μοντέλα κατά της ανορεξίας

Δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο για τα περιοδικά μόδας να προσλαμβάνουν πιο πληθωρικά μοντέλα για τα editorial τους. Όμως η ιταλική Vogue για τον μήνα Ιούλιο, πάει ένα βήμα παραπέρα φωτογραφίζοντας για το εξώφυλλό της τρία κορίτσια με πλούσια προσόντα και πολλές καμπύλες.


Οι Tara Lynn, Candice Huffine και Robyn Lawley, όχι μόνο δεν ντρέπονται για το σώμα τους, αλλά ποζάρουν μπροστά στο φακό όλο αυτοπεποίθηση φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Μάλιστα, και οι τρεις κοπέλες κάνουν ήδη καριέρα στο χώρο της μόδας, βάζοντας τα γυαλιά σε όσους προστάζουν ότι τα μοντέλα πρέπει να είναι υπερβολικά αδύνατα.

Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Franca Sozzani, η οποία μάλιστα έχει ξεκινήσει έναν αγώνα κατά των ανορεκτικών μοντέλων. Η Sozzani το τελευταίο διάστημα μαζεύει υπογραφές για να κλείσει τα διάφορα site που παρακινούν τα κορίτσια να χάνουν κιλά και να μην τρέφονται σωστά.

«Πάντα κατηγορούσαν τη μόδα ως μια από τις βασικές αιτίες της ανορεξίας, και δεσμευόμαστε να αποδείξουμε ότι η μόδα μπορεί να περάσει στο προσκήνιο και να παλέψει με αυτή την αρρώστια» λέει η Sozzani, η οποία μας υπόσχεται ότι θα δούμε περισσότερα παχουλά μοντέλα στο μέλλον μέσα από το περιοδικό της.


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...