Εκείνος θα συγχωρήσει την απιστία εφ’όσον...

«Εκείνος» θα συγχωρήσει την απιστία, εφ’όσον η κοπέλα τους έχει σχέση με… άλλη κοπέλα!

Το ήμισυ των ανδρών θα συγχωρούσε την απιστία του θηλυκού συντρόφου τους, εφόσον εκείνη σχετίζονταν με άλλη γυναίκα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη για την απιστία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.


Οι γυναίκες, όμως, είναι λιγότερο διατεθειμένες να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν το γεγονός της απιστίας, αν ο σύντροφος τους έχει σχέση με άλλον άντρα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να φανταστούν ότι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση και να αναλογιστούν ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις τους σε διαφορετικά σενάρια απιστίας και σύμφωνα με τα συμπεράσματα, συνολικά το 50 τοις εκατό των ανδρών θα συνέχιζε πιθανόν μια σχέση με μια γυναίκα που θα ερωτοτροπούσε με μια άλλη γυναίκα, ενώ το 22 τοις εκατό είπε ότι θα μπορούσε να συγχωρήσει την απιστία με άλλον άνδρα.

Για τις γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Σε περίπτωση που ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% είπε ότι θα συνέχιζε να διατηρεί τη σχέση του, ενώ μόνο το 21% απάντησε ότι θα διέκοπτε τη σχέση εάν διαπίστωνε απιστία με άλλον άντρα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences» (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων βασίστηκαν σε βασικά ένστικτα ζήλιας.

Ο Jaime Confer, κύριος συγγραφέας της μελέτης και υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα της εξελικτικής ψυχολογίας, αναφέρει ότι ένας ισχυρός μηχανισμός ζήλιας ενεργοποιείται σε άνδρες και γυναίκες βασισμένος σε διάφορα είδη σημάτων-εκείνων που απειλούν την πατρότητα στους άνδρες και εκείνων που απειλούν τις γυναίκες με εγκατάλειψη.

Οι άνδρες, όπως αναφέρεται, αισθάνονται μεγαλύτερη απειλή από έναν άντρα ανταγωνιστή λόγω της αβεβαιότητας που τους δημιουργεί για την πατρότητα, ενώ αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλική σχέση μίας γυναίκας ως μια ευκαιρία να ζευγαρώσουν με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτοχρόνως, ικανοποιώντας μια ίσως μεγάλη επιθυμία που έχουν οι άνδρες για περισσότερες συντρόφους.

Ο Mark Cloud, ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης, τόνισε σε συνέντευξή του ότι το ομοφυλοφιλικό σενάριο απιστίας το οποίο ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φανταστούν ήταν πολύ σπάνιο στην πραγματικότητα.

Έτσι, οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την πραγματική εμπειρία τους στην απιστία. Εκεί και πάλι οι άνδρες έδειξαν μικρότερη ανοχή ως προς τη ζήτημα της απιστίας, από τις γυναίκες. Σύμφωνα με τη μελέτη οι άνδρες είχαν αρκετά μεγαλύτερες πιθανότητες από τις γυναίκες να διακόψουν την πραγματική τους σχέση μετά από «επεισόδιο» συνδεδεμένο με την σύντροφο τους.


http://www.madata.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...