Συγκατοίκηση, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Η συγκατοίκηση με το φίλο σου μπορεί να φαντάζει η ιδανική κατάληξη της σχέσης σας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις το μεγάλο βήμα προκειμένου η προσπάθεια αυτή να πετύχει:




1. Τwo can be a crowd: και επειδή οι Άγγλοι ξέρουν μπορεί το ενιαίο ρετιρέ studio 80 τ.μ. να φαίνεται εκπληκτική ευκαιρία, όταν όμως με τον άλλο θα ζεις στον ίδιο ενιαίο χώρο 24/7 μήπως να κοιτούσατε για κάτι πιο ευρύχωρο και πιο πρακτικό;
2. Μάντεψε ποιος θα έρθει για δείπνο: μπύρες, αγώνας, πίτσες και μια παρέα ανδρών να αλαλάζουν μπροστά από την τηλεόραση. Ίσως δεν είναι καλή συγκυρία όταν δεν σε έχει ενημερώσει κανείς και σχεδιάζεις να ξενυχτήσεις για να ολοκληρώσεις το project σου για τη δουλειά την επόμενη μέρα. Θέσε από νωρίς τους κανόνες σου και ενημέρωνε τον εγκαίρως για οτιδήποτε.
3. Αγάπη μου, ήρθε το νοίκι: Μπορεί οι Pet Shop Boys τραγουδώντας «I love you, you pay my rent» να είχαν βρει τη χρυσή τομή αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Συγκατοίκηση σημαίνει αμοιβαίες υποχρεώσεις και υποχωρήσεις, κοινό budget και λιγότερα έξοδα. Κάτι που σημαίνει πως πλέον δε μπορείς εσύ να αγοράζεις καινούργια παπούτσια ή αυτός νέο PSP με τα λεφτά για το ενοίκιο.


http://www.tsouxtres.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...