6 συμβουλές διακόσμησης για το σαλόνι σας

Γιατί αξίζει να ασχοληθώ με τη διακόσμηση του σαλονιού μου;

Το σαλόνι  είναι συνήθως το πρώτο δωμάτιο που βλέπετε μπαίνοντας στο σπίτι σας, είναι επίσης ένα δωμάτιο που πρέπει να σχεδιάσετε σωστά αφού στις περισσότερες περιπτώσεις «φιλοξενεί» περισσότερες από μια λειτουργίες όπως  για παράδειγμα χώρος για παιχνίδι, γραφείο και τραπεζαρία. 
   
Επιπλέον είναι μια θέση χαλάρωσης για την οικογένεια ή τους φίλους σας έτσι χρειάζεται να καταβάλετε μια επιπρόσθετη προσπάθεια για να δημιουργήσετε και ένα άνετο και αρμονικό περιβάλλον.

Γενικές αρχές για τη διακόσμηση του σαλονιού σας:

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνετε είναι η σωστή διαρρύθμιση του χώρου, δηλαδή η σωστή τοποθέτηση των επίπλων. Ξεκινώντας, οι περιοχές δραστηριότητας πρέπει να απεικονιστούν και να είναι διακριτές σε κάθε περιοχή του δωματίου σας.
Ένα μικρό σαλόνι πρέπει να έχει τουλάχιστον μια συνομιλητική περιοχή, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να ενσωματώσουν και πρόσθετους σχηματισμούς ομάδας επίπλων.
Μια καλή εμπειροτεχνική μέθοδος είναι το κάθισμα τουλάχιστον έξι ανθρώπων άνετα. Η τοποθέτηση των επίπλων  σας πρέπει να στραφεί γύρω από ένα σημείο εστίασης που μπορεί να είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας, μια εστία ή ένα μεγάλο παράθυρο. Στη συνέχεια ομαδοποιήστε τα έπιπλα σας γύρω από το σημείο εστίασης, πάντα σε συνάρτηση με τον χώρο που διαθέτετε.
Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορείτε μόνο να χρειαστείτε έναν καναπέ, μια πολυθρόνα και ένα τραπέζι.
Τα μεγαλύτερα σαλόνια μπορούν να περιλάβουν περισσότερες καρέκλες, ένα μεγαλύτερο τραπέζι και έναν μεγαλύτερο καναπέ.
Μπορείτε να επιλέξετε τα έπιπλα του σαλονιού σας σε διάφορα υλικά και χρώματα ανάλογα με το χρώμα των τοίχων, των πατωμάτων αλλά και το στυλ που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας.
Μη ξεχνάτε αν ο χώρος σας είναι μικρός αποφύγετε τα σκούρα χρώματα επίπλων(π.χ. βέγκε) αλλά και τους πολύ έντονους χρωματισμούς στους τοίχους.
Αφού τελειώσετε με τη διαρρύθμιση ξεκινήστε τη διακόσμηση. Τοποθετήστε  μαξιλάρια, καλύμματα, κεριά, βάζα και κορνίζες που να φτιάχνουν όλα μαζί ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα. Οι φλοκάτες είναι επίσης χρήσιμες για να καλύψετε τυχόν μη ελκυστικά πατώματα. Τέλος με δικές σας φωτογραφίες ή συλλογές προσδώστε το προσωπικό σας ύφος στο σαλόνι σας έτσι ώστε να νιώθει ολόκληρη η οικογένεια αλλά και εσείς… σαν στο σπίτι σας. Ακολουθούν 6 συμβουλές διακόσμησης για το σαλόνι σας

Η διακόσμηση του σαλονιού πρέπει να εμπνέει άνεση

1. Άνεση είναι η πρώτη ιδιότητα που απαιτείται από ένα καθιστικό δωμάτιο. Αυτό , κυρίως, είναι αποτέλεσμα του πως θα τοποθετήσουμε τα έπιπλα ώστε να δημιουργείται άνετη ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση σαλονιού με βάση ένα κέντρο ενδιαφέροντος

2. Να έχετε ένα κέντρο ενδιαφέροντος σε κάθε δωμάτιο. Εάν είναι το τζάκι, τοποθετήστε τις καρέκλες και το καναπέ άνετα κοντά σε αυτό και τοποθετήστε ένα φωτιστικό έτσι ώστε να είναι δυνατόν να βυθιστείτε σε μια καρέκλα, να ανάψετε το φως, και χωρίς να μετακινήσετε τίποτα να διαβάσετε.

Άνετα και πρακτικά έπιπλα

3. Να έχετε στο χώρο τα έπιπλα εκείνα που είναι απαραίτητα για να είναι άνετα και πρακτικά: άνετες καρέκλες, ένα γραφείο, πολλά μικρά τραπέζια, καθώς και ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο μπορείτε να έχετε βιβλία, περιοδικά, σταχτοδοχεία και λουλούδια .

Χρησιμοποιείστε σωστά τον φωτισμό στην διακόσμηση του σαλονιού σας

4. Ο φωτισμός έχει μεγάλη σχέση με την άνεση σε ένα δωμάτιο. Τοποθετήστε τα φωτιστικά έτσι ώστε να μη φέγγουν απευθείας στα μάτια όταν κάθεστε στις πιο άνετες καρέκλες. Ο χαμηλός κρυφός φωτισμός είναι επιθυμητός και ελκυστικός. Αν υπάρχει κάποια έντονη δέσμη φωτός, σκεπάστε το φωτιστικό με ένα μετάξένιο κάλυμμα που θα διάχυσει το φως.

Η αξία της επιλογής χρωμάτων στην διακόσμηση του σαλονιού σας

5. Επιλέξτε απαλά χρώματα και μικρά σχέδια για τα μεγάλα χαλιά. Αν χρησιμοποιήσετε μικρά χαλιά, τοποθετήστε τα έτσι ώστε να μη τα πατάει το πόδι ενός τραπεζιού ή μια καρέκλας.
6.Για την επιλογή χρώματος για τους τοίχους και των σχεδίων στις κουρτίνες και στα καλύμματα, επιλέξτε αυτά που αρέσουν στην πλειοψηφία της οικογένειας. Αποφύγετε τα έντονα σχέδια ή αυτά στα οποία το σχήμα ή τα λουλούδια υπολογίζονται εύκολα. Τέτοιες σχέδια γίνονται κουραστικά.



http://www.epiplo.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...