Designer εστιατόρια: Γεύσεις με… υπογραφή

Τις θερμίδες του gourmet φαγητού πολλοί άνθρωποι της μόδας μίσησαν, τα λεφτά του όμως ουδείς. Και, καθώς η τάση των foodies κερδίζει έδαφος σε βάρος εκείνης του hoteling ανά τον πλανήτη, τι κάνουν τα τρομερά παιδιά της υψηλής ραπτικής, ως σοφοί επιχειρηματίες;

 Μετατοπίζουν το βάρος των επιχειρηματικών τους σχεδίων από τα ξενοδοχεία στα εστιατόρια –τα οποία ανοίγουν είτε μέσα στα πρώτα, είτε αλλού: στο καλύτερο κτίριο του καλύτερου σημείου της πόλης, ας πούμε.
Γυρνάμε τον κόσμο σε έξι φωτογραφίες ισάριθμων εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων, με ακριβές υπογραφές κι ακόμη ακριβότερα μενού, και… τρώνε τα μάτια αστακούς.

Armani Ristorante, Νέα Υόρκη
Ο διασημότερος των διάσημων Ιταλών σχεδιαστών, όταν δεν παρευρίσκεται στα gala και τις επιδείξεις του, ανοίγει εστιατόρια ανά τον κόσμο. Το Armani Ristorante της Πέμπτης (φυσικά) Λεωφόρου είναι ένα από τα πρώτα, και πιο γνωστά εστιατόρια του μαιτρ που φήμες θέλουν να επιμελείται τα πάντα στα εστιατόριά του, από το μενού μέχρι τις βρύσες στις τουαλέτες. Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι η λαχταριστή T-bone σερβιρισμένη με ραντίτσιο και ελαιόλαδο από την Τοσκάνη, σε γιγάντια πιατέλα δύο ατόμων, η οποία (εκ)τιμάται στα 75 δολάρια. Δεν είναι να απορείς.

Vanitas, Brisbane, Αυστραλία
Το κορυφαίο από τα τρία εστιατόρια του πρώτου ξενοδοχείου Versace που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πύλες του στο Brisbane της Αυστραλίας, σερβίρει ευρωπαϊκή κουζίνα με fusion επιρροές. Μαρμάρινα πατώματα, εντυπωσιακά σιντριβάνια, φωτισμός από κεριά και μια ταπεινή πισίνα 65 τετραγωνικών μέτρων συναποτελούν το décor του εστιατορίου. Η λίστα κρασιών ξεπερνά τις τετρακόσιες ετικέτες, ενώ οι τιμές των κυρίως πιάτων ξεκινούν από 30 ευρώ.

Chiado Unique, Λισσαβόνα
Στην γοητευτική παλιά πόλη της Λισσαβόνας, στην περιοχή Chiado, μία από τις διασημότερες δημιουργούς των πορτογαλικών catwalks, η Fátima Lopes εμπνέεται από πατροπαράδοτες συνταγές, όπως ο μπακαλιάρος τον οποίο σερβίρει με αυγό ποσέ και κατσικίσιο τυρί, και δημιουργεί signature γεύσεις με την σωστή ισορροπία ανάμεσα στο gourmet και το παραδοσιακό. Φυσικά, ο χώρος δεν υπολείπεται στο ελάχιστο σε στυλ και glam, εξ ου και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης για celebrities και hipsters.

Ristorante, Ντουμπάι
Το κορυφαίο από τα οκτώ συνολικά εστιατόρια του Armani Hotel του “rich and famous” εμιράτου σερβίρει σε τουρίστες και ντόπιους μεγιστάνες ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η κουζίνα της Τοσκάνης: παπαρδέλες με κουνέλι και χειροποίητα ζυμαρικά casarecce με τυρί ρικότα είναι δύο από τα μεγαλύτερα hit του μενού. Το Ristorante υπερηφανεύεται, επίσης, για μία από τις ακριβότερες λίστες κρασιών της πόλης –και, όπως θα μαντέψατε, το φαγητό είναι εξίσου αστρονομικά ακριβό.

Café Marc Jacobs, Μιλάνο
Όταν η boutique του διάσημου σχεδιαστή, στον αριθμό 6 της Piazza del Carmine κλείνει, στις 20.00 το βράδυ, ένας συρόμενος γυάλινος τοίχος στις αποχρώσεις του μπλε απομονώνει το café το οποίο σερβίρει τους μιλανέζους οπαδούς του απαράμιλλου στυλ μέχρι τις 2.00 το πρωί. Το hit του μενού είναι το club sandwich με κοτόπουλο. Δε φανταζόσασταν, φυσικά, κάτι με περισσότερες θερμίδες;

Cox Cookies & Cake, Λονδίνο

Ακριβώς πάνω από ένα sex shop στο 13 της Brewer Street, στη hip γειτονιά του Soho, το ζαχαροπλαστείο του δημοφιλούς σχεδιαστή παπουτσιών Patrick Cox σερβίρει ό,τι ακριβώς δεν φαντάζεστε τα μοντέλα στις πασαρέλες να τρώνε: αφράτα κέικ και μπισκότα – πειρασμούς. Αν βρεθείτε στα πέριξ, μην παραλείψετε μια επίσκεψη για να δοκιμάσετε λιχουδιές όπως το κέικ βανίλια με λευκή σοκολάτα “Marilyn Monroe” ή το κέικ από σοκολάτα Valrhona με υγρή μαύρη σοκολάτα.



www.in2life.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...