"Πήδα" τον ... φίλο σου !

Πρώτα τους είπαν fuck buddies, αργότερα friends with benefits και τελευταία FF. Aλλά είναι το κίνημα των Fuck Friends η λύση για τις περιόδους που είσαι single;Η Άννα πριν δυο χρόνια μπήκε στους FF. Οι FF, όπως και οι ΑΑ και οι ΝΑ είναι επίσης οργάνωση κατά των εξαρτήσεων. Αν οι ΑΑ (Aνώνυμοι Aλκολολικοί) και οι NA (Narcotics Anonymous) έχουν να κάνουν με εξαρτήσεις σε ουσίες, οι FF (Fuck Friends) έχουν να κάνουν με εξαρτήσεις σε ανθρώπους.
Οι FF είναι φίλοι ή γνωστοί οι οποίοι έχουν συμφωνήσει (με ξεκάθαρη προφορική συμφωνία ή σιωπηλή άτυπη συμφωνία) να κάνουν μεταξύ τους σεξ περιστασιακά. Χωρίς να εμπλακούν συναισθηματικά και χωρίς αυτό να οδηγήσει σε σχέση.

Οι FF είναι μια κουλτούρα του σεξ που κυριαρχεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στις μητροπόλεις, όπου το casual sex είναι πιο casual από ποτέ ξανά στην Ιστορία. Σαν αποτέλεσμα, μερικοί φίλοι αποφάσισαν να το πάνε στο επόμενο στάδιο, απλά για fun, και για να αποφύγουν τις παγίδες τις σχέσης.

Εξάλλου, λένε οι FF, τις περιόδους που είσαι single, γιατί να κάνεις σεξ με ένα σωρό άγνωστους κι όχι με το φιλαράκι σου που σε αγαπά και νοιάζεται για σένα;
Φυσικά , όπως κάθε τάση, έχει κι αυτή φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς. Οι τελευταίοι, λένε ότι οι φίλοι είναι φίλοι και οι εραστές εραστές, τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη, και τα φιλαράκια, τα πραγματικά φιλαράκια, δεν κουτουπώνονται με την πρώτη ευκαιρία. Λένε ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά από ένα βράδυ κατά το οποίο βγάζεις τα μάτια σου με τον φίλο σου. Ότι ούτε το σεξ βγαίνει καλό, κι αν βγει, η κατάσταση γίνεται μπερδεγουέι κι άλλη μια φιλία θα καταλήξει στα αζήτητα. Αυτά έλεγα κι εγώ της Άννας όταν ξεκίνησε να κοιμάται με τον κολλητό της.

Φίλοι με προνόμια
Το θετικό του να είσαι εγγεγραμμένος στους FF είναι η ικανότητα να βρίσκεις σεξ εύκολα και ανά πάσα στιγμή, χωρίς όλα αυτά τα όρια, τις πιέσεις και τα λοιπά ψυχαναγκαστικά της σχέσης. Η ομορφιά των FF είναι η διαύγεια με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή. Ξέρουν και οι δύο πλευρές κάθε φορά που πέφτουν μαζί στο κρεβάτι ότι είναι μόνο για το σεξ και τέρμα. Και κανείς δεν κατηγορεί τον άλλον ότι τον χρησιμοποίησε για το σεξ και μετά χάθηκε, εφόσον και οι δυο γνωρίζουν ότι όντως, χρησιμοποίησαν ο ένας τον άλλον μόνο και μόνο για τις σωματικές τους ανάγκες, χωρίς αμφιβολία.

Αυτό ήταν το πρώτο που ξεκαθάρισαν η Άννα και ο κολλητός της μετά το πρώτο πρωί που κοιμήθηκαν μαζί και επικράτησε η γνωστή αμηχανία.Βέβαια ο κολλητός της την πήρε και το επόμενο βράδυ για να κοιμηθούν μαζί, και η Άννα θεώρησε τότε ότι αν δώσουν συνέχεια ίσως τα πράγματα να περιπλέκονται, οπότε μετά και από εκείνο το δεύτερο σεξ τους έκαναν συμφωνία: αν αναπτυχθούν παράξενα ρομαντικά συναισθήματα σε έναν από τους δύο, να το κουβεντιάσουν και να απομακρυνθούν. ‘‘Καλά βρε Άννα, αλλά με τον κολλητό σου;’’ την ρώτησα κάπου στον τρίτο μήνα αυτής της FF σχέσης, μόλις μου αποκάλυψε την αλήθεια.

‘‘Έλα την θέση μου’’ μου είπε. ‘‘Είναι μεσάνυχτα, περιμένεις την περίοδό σου οπότε είσαι τρομερά horny. Αλλά το τελευταίο που θες να κάνεις είναι να ντυθείς σέξι, να βγεις και να διαλέξεις κάποιον για να κουνιέσαι μπροστά του μέχρι να ζαλιστείς. Άσε που κι αυτό αν κάνεις, πρέπει να πας με την σειρά σου, να δώσεις το τηλέφωνό σου που στο ζητάει, να κανονίσετε date για μια άλλη μέρα, να φροντίσεις να μην πεις αρλούμπες, να καταλάβεις αν θέλει να πληρώσεις εσύ τα δεύτερα ποτά, να κάνετε το τεστ του φιλιού, να μην του πεις να ανέβει στο διαμέρισμά σου για να μην σε θεωρήσει εύκολη, οπότε να περιμένεις να σου ζητήσει ένα άλλο date…Κι εν τω μεταξύ, σου έχει έρθει η περίοδός σου και είναι και μαρτυρική.Από την άλλη, τον κολλητό σου πάντα τον έβρισκες θεογκόμενο. Οπότε αν είχες ζητήσει από εκείνον εξαρχής να σου κάνει μια εξυπηρέτηση;

’’Η Άννα τότε έδινε για το μεταπτυχιακό της. Το τελευταίο που ήθελε ήταν να μπλέξει σε romance.Το FF κίνημα είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο. Σεξ όμως θέλουν. Με όσα αγόρια είχε κάνει ξεπέτες η Άννα τον τελευταίο καιρό, δεν καταλάβαιναν πόσο δοσμένη στο διάβασμα έπρεπε να είναι. Οπότε κατέληγε να ραγίζει σωριδόν καρδιές και να επιβαρύνει το κάρμα της. Ο κολλητός της, αντίθετα, την ήξερε. Κατανοούσε ότι η Άννα ήθελε να τον χρησιμοποιήσει ξαφνικά στις τρεις το βράδυ, αλλά ήθελε εκείνος να φύγει νωρίς μετά. Κι ότι δεν έπρεπε να της στέλνει ολημερίς sms γιατί διάβαζε. Φυσικά αν εκείνη του τηλεφωνούσε την επόμενη μέρα κι εκείνος είχε κανονίσει, δεν έτρεχε μία. Αυτό είναι και το point στο κίνημα FF. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν.

‘‘Άσε που δεν χρειάζεται να είμαι τέλεια αποτριχωμένη και τέλεια μακιγιαρισμένη όταν έρχεται σπίτι , οπότε γλυτώνω χρόνο κι από εκεί’’ έλεγε η Άννα. Το φιλαράκι σου έτσι κι αλλιώς σε έχει δει ήδη και με τα τρία κιλά παραπάνω και άρρωστη, πριν ξεκινήσει να κάνει σεξ μαζί σου. Από την άλλη, κι εκείνος δεν έχει το άγχος της επίδοσης στο σεξ, γιατί νιώθει άνετα. Κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο σεξ, απλά πεθαίνετε στα γέλια, όπως όλα τα βράδια που γελούσατε αποκαλύπτοντας ο ένας στον άλλον τις γκάφες που σας έτυχαν στο σεξ.

‘‘Ναι, αλλά είναι αυτό σεξ με ποιότητα;’’ ρωτούσα. ‘‘Κοίτα, ίσως με τον κολλητό σου να μην γίνεσαι Κομανέτσι στο κρεβάτι να τον εντυπωσιάσεις’’ έλεγε η Άννα, αλλά ένα απλό, χαλαρό και φιλικό σεξ μερικές περιόδους της ζωής σου είναι ότι καλύτερο’’ επέμενε.

Τα δύσκολα
Φυσικά τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που μπορούν να περάσουν οι FF είναι πολλά. Το πιο συνηθισμένο είναι όταν ένας από τους δύο αρχίζει να δένεται διαφορετικά και θέλει κάτι περισσότερο. Αν ο άλλος δε νιώθει το ίδιο, ο πρώτος θα πληγωθεί. Όχι ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που τα συναισθήματα άλλαξαν από τα φιλικά σε ρομαντικά και από τις δύο πλευρές εξίσου. Τότε μάλιστα το κίνημα FF οδηγεί παραδόξως σε πολλές δυνατές σχέσεις, εφόσον έχουν ήδη περάσει από την φιλία και την κατανόηση. Αλλά οι στατιστικές δίνουν μία στις δέκα περιπτώσεις.

Τις περισσότερες φορές η FF σχέση διαλύεται όταν κάποιος από τους δύο ξεκινά να βλέπει κάποιον/α. Και ερωτευμένη να μην είναι η άλλη πλευρά, κάτι συναισθήματα κτητικότητας και ζήλειας τα βγάζει το γεγονός. Τουλάχιστον τα έβγαλε στην περίπτωση της Άννας, όταν ο κολλητός της ερωτεύτηκε μια Σουηδή, οπότε κόπηκαν και οι μεταμεσονύχτιες βίζιτες στην Άννα.

Η Σουηδή μισούσε την Άννα. Φοβερό πράγμα το ένστικτο, το ότι πάντα η σχέση σου ουσιαστικά καταλαβαίνει με ποιον από τους φίλους σου υπήρξες FF. Και, χωρίς εκείνος να το εξομολογηθεί στην Άννα, η τελευταία καταλάβαινε ότι ο φίλος της απομακρύνονταν από εκείνη γιατί η σχέση του του έκανε σκηνές. Τις λίγες φορές που την έβλεπε, όταν η Σουηδή τον έπαιρνε τηλέφωνο, έλεγε της Άννας να μην μιλήσει. Πρωτοφανές, αφού κάποτε η Άννα έκανε παρέα με τα κορίτσια του κολλητού της. Απ΄ όποια πλευρά και να το δεις δηλαδή, το να κάνεις σεξ με τον κολλητό σου σημαίνει ότι ρισκάρεις να χάσεις έναν άνθρωπο πολύ σημαντικό απ΄ την ζωή σου.

Κακά τα ψέματα, η φιλία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια και στα μη εγωιστικά συναισθήματα, το σεξ όχι. Κάθε φορά που παραβιάζεις τα όρια και περνάς από την άλλη πλευρά, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Γι΄ αυτό ακόμη και το ίδιο το κίνημα FF αποκλείει από μέλη τους παιδικούς φίλους και τους πολύ κολλητούς! Με λίγα λόγια η Άννα τα είχε σκατώσει.

Δεν ξέρω αν την διέγραψαν από τους FF, πάντως μέχρι τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές εξακολουθεί να σούρνει χίλια δυο της Σουηδής που δεν αφήνει τον κολλητό της να κάνουν παρέα. Κι ο κολλητός της Άννας άλλωστε σούρνει χίλια δυο για ‘‘εκείνον τον φλώρο’’ που ξεκίνησε η Άννα να βλέπει τελευταία. Τι να πει κανείς…



www.blogger.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...