Η φροντίδα της επιδερμίδας





Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε μια όμορφη γυναίκα είναι η επιδερμίδα της.
Λεία, μαλακή, καθαρή και ροδαλή. Το δέρμα σας μπορεί να είναι πανέμορφο - είτε είστε 20 χρόνων, είτε 60 – αρκεί να μην ξεχνάτε να το φροντίζετε και να το περιποιείστε.



Ας δούμε λοιπόν μαζί, τι είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε κι αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε,  για να διατηρήσουμε το δέρμα μας φρέσκο και υγειές.

Φροντίζετε το makeup που χρησιμοποιείτε να αποτελείται κυρίως από φυτικά συστατικά. Το φυτικά makeup εξασφαλίζουν άψογη κάλυψη επιτρέποντας ταυτόχρονα στο δέρμα σας να αναπνέει. Όσο λιγότερα χημικά συστατικά, τόσο καλύτερα για το δέρμα σας.

Το κάπνισμα είναι ο δεύτερος παράγοντας μετά τον ήλιο, που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η νικοτίνη συσφίγγει τα αγγεία με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ροή του οξυγόνου στο δέρμα σας.

Κάνετε τακτικά απολέπιση. Το ιδανικό είναι μία φορά την εβδομάδα. Τα προϊόντα απολέπισης, βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα του προσώπου, καθώς επίσης και στην απομάκρυνση των ρύπων από το πρόσωπό σας. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πάλι φωτεινή, ανανεωμένη και ξεκούραστη.

Ξεχνάτε να φορέσετε αντηλιακή κρέμα! Είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για την φροντίδα της επιδερμίδας σας. Ακόμα και του χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητη με δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία τουλάχιστον 30. Έστω κι αν βαίνετε για λίγο από το σπίτι σας, πάντα θα πρέπει να φοράτε την κρέμα σας.


Χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Η επιδερμίδα σας σ’ αυτά τα σημεία είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη. Προστατέψτε την λοιπόν με κρέμα, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.

Ξεχνάτε τις περιοχές του λαιμού, του στήθους και των χεριών σας. Η επιδερμίδα σ’ αυτές τις τρείς περιοχές του σώματος γερνάει γρηγορότερα, γιατί συνήθως είναι σημεία που τα παραμελούμε. Η αντηλιακή προστασία, η απολέπιση και η ενυδάτωση, είναι εξίσου απαραίτητες φροντίδες όπως και κάνουμε και για την επιδερμίδα του προσώπου μας. Για να προλάβετε λοιπόν την γήρανση σ’ αυτά τα σημεία, χρησιμοποιήστε προϊόντα αντιγήρανσης πλούσια σε βιταμίνη Α, σε χαλκό ή βιταμίνη C.

Να τρέφεστε με υγιεινές τροφές . Το όμορφο δέρμα, εξαρτάται από την συνολική υγεία του οργανισμού. Πίνετε αρκετό νερό, για να έχετε σωστή ενυδάτωση. Να τρέφεστε με τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως το πράσινο τσάι και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Ε, C και beta karotine. Τα στοιχεία αυτά προστατεύουν και προλαμβάνουν τυχών ζημιές των κυττάρων. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τους καρκίνους και τις καρδιακές παθήσεις!

Ξεχνάτε ότι το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας. Αξίζει λοιπόν να το φροντίσετε σωστά !


fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...