Έμπνευση από την Μεγάλη Οθόνη

Για να αποδώσει καλύτερα το περιβάλλον της ταινίας όπου υπάρχει έμφαση σε ακριβά έργα τέχνης, ο διακοσμητής τηλεφώνησε τον οίκο δημοπρασιών Christie’s και τους ζήτησε να του δανείσουν τους πίνακες από την συλλογή του Denis Hopper

Ο πίνακας όπου πάνω του καρφιτσώνονται τα χρήσιμα και σημαντικά, τα… «να μην ξεχάσω» είναι μνημειώδης σημασίας.
Ενώ οι δημόσιοι χώροι «Six Degrees of Separation» είναι κορεσμένοι στο χρώμα, η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι σε αποχρώσεις γκρι, μαύρο και άσπρο.
Designer: Richard Hallberg
Ταινία: Wall Street

Το περιοδικό Verada ζήτησε από τον διακοσμητή Richard Hallberg να κάνει το σπίτι του Gordon Gekko από το Wall Street.
Ο Gordon Gekko (Michael Douglas) είναι ένας μεγιστάνας της Wall Street και ζει σε ένα ακριβό διαμέρισμα με πλούσια επίπλωση.
Σε όλο το χώρο έπιπλα σύγχρονα και αντίκες αναμιγνύονται αρμονικά σε μια χρωματική παλέτα που περιέχει κυρίως το άσπρο και μαύρο. Το λευκό χαλάκι από δέρμα αγελάδας είναι ένα από τα πολλά που υπάρχουν στο χώρο.
Τα σύμβολα έχουν τη σημασία τους και ένας άνθρωπος που ζει για το χρήμα και μόνο θα είχε και τα κατάλληλα διακοσμητικά όπως το μαξιλαράκι που γράφει «το χρήμα ποτέ δεν κοιμάται» και έναν πίνακα του Warhol με το δολάριο.
Designer: Jim & Phoebe Michael
Τανία: Something’s Gotta Give (Κάλλιο αργά παρά ποτέ)

Λένε πως η σκηνοθέτης της ταινίας, Nancy Meyers, γνωρίζει από διακόσμηση, γι’ αυτό ήταν και μία πρόκληση να κάνουν σπίτι από δικιά της ταινία.
Αυτός ο χώρος, με τις αρρενωπές πολυθρόνες και το γεμάτο με Chateau Margot μπαρ (δεν φαίνεται) έχει γίνει ειδικά για τον Harry (Jack Nicholson).
Όχι, δεν είναι η κρεβατοκάμαρα του Harry και της Erica, αλλά ένα υπνοδωμάτιο με καθιστικό που οι σχεδιαστές φαντάζονται πως πρέπει να υπάρχει για τους επισκέπτες και τα εγγόνια.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...