Αγαπήστε τον εαυτό σας

Ίσως μία από τις πιο κλισέ φράσεις που έχουν ποτέ ειπωθεί και γραφτεί: αγάπησε τον εαυτό σου. Κι όμως, ένα κομματάκι από αυτό το άτιμο το νόημα της ζωής κρύβετε σε αυτή την αθώα πρόταση.


       1. σταματήστε τις συγκρίσεις. Όλες μας έχουμε την κακιά συνήθεια να «πυροβολούμε» τον εαυτό μας με ένα σωρό συγκρίσεις: τα μαλλιά της μίας είναι πιο όμορφα από της άλλης, το στήθος της μίας είναι πιο μεγάλο/μικρό από της άλλης, η μία είναι ψηλή κι εντυπωσιακή και η άλλη σέξι και κομψή. Αντί να στέλνετε αρνητικά μηνύματα στον εαυτό και το σώμα σας, αποφασίστε ότι ήρθε επιτέλουν η στιγμή να αισθανθείτε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό το σώμα που έχετε.

       2. γυμνάζεστε επειδή πρέπει; Καλό είναι και αυτό σαν κίνητρο, μόνο που αργά ή γρήγορα θα σας εγκαταλείψει. Οπότε, πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη γυμναστικής, μέχρι να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει, ώστε τουλάχιστον να περνάτε καλά όταν το κάνετε.

       3. πολλές από εμάς πιστεύουν ότι όταν μιλάμε με τις φίλες μας για γυμναστικές, κιλά και γενικότερα την εξωτερική μας εμφάνιση, είναι κάτι που μας κάνει καλό. Έρευνες όμως απέδειξαν ότι τελικά οι κουβέντες αυτές προκαλούν επιπλέον άγχος και στρες, οπότε καλύτερα να βρείτε αλλα θέματα συζήτησης.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...