Feng Shui για λουλούδια και φυτά μέσα στο σπίτι μας.

Feng Shui για φυτά.
Τα φυτά παράγουν την δική τους ειδική ροή από την ενέργεια chi δημιουργώντας μια δροσερή ατμόσφαιρα και βοηθούν να αποζημιωθείτε από τα νεκρά υλικά που βρέθηκαν στο σπίτι σας, όπως οι πλαστικές και οι συνθετικές ουσίες. Τοποθετήστε φυτά δίπλα σε ηλεκτρικές συσκευές για να αντικρούσετε την βλαβερή ενέργεια chi που εκπέμπεται από τις συσκευές.
Διαφορετικά φυτά θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα που εξαρτώνται από το γενικό σχήμα, το σχήμα των φύλλων και των λουλουδιών και από το χρώμα τους. Φυτά με μυτερά φύλλα όπως π.χ. το σπαθίφυλλο είναι πιο yang και βοηθούν να κινείται η chi ενέργεια πιο γρήγορα. Αγκαθωτά φυτά π.χ. κάκτοι ενθαρρύνουν την ενέργεια της φωτιάς, χαμηλής ανάπτυξης φυτά π.χ. σελαγκινέλα, παράγουν γήινη ενέργεια, φυτά με μικρά στρόγγυλα φύλλα π.χ. κρασούλα, μεταλλική ενέργεια, και αναρριχητικά φυτά π.χ. κισσός, υδάτινη ενέργεια. 
Τα μεγάλα ελαστικά φύλλα της μονστέρας είναι yin και είναι ιδανικό είδος για μια περιοχή που χρειάζεται ησυχία ειδικά στα νότια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά. Ακόμα ένα yin φυτό είναι το γνωστό χλωρόφυτο που είναι ιδανικό για το βορρά. Ένα τυπικό yang φυτό εσωτερικού χώρου είναι η δράκαινα μαρτζινάτα και μπορεί μα τοποθετηθεί σε μια γωνία για να διεγείρει την chi ενέργεια εκεί και να αναμείξει τα στοιχεία της φωτιάς και του ξύλου με την δυνατή κατακόρυφη ανάπτυξή της και τα λογχωτά μυτερά φύλλα της.
 
Feng shui για λουλούδια.
Τα φρέσκα λουλούδια φέρνουν μια ζωηρή chi ενέργεια στο σπίτι ειδικά αν είναι υγιή και δείχνουν όμορφα. Τα αποξηραμένα λουλούδια αποφεύγονται από πολλούς γιατί θεωρείται ότι συμβολίζουν θάνατο! Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι τα αποξηραμένα λουλούδια συνδέονται με το στοιχείο του ξύλου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα αρκεί να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους τα λουλούδια θα αυξήσουν την chi ενέργεια από συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δείτε εδώ τις ιδιότητες που έχουν μερικά από τα πιο συνηθισμένα κομμένα λουλούδια. 
Τουλίπες: Μεταφέρουν μεταλλική ενέργεια. Οι κόκκινες τουλίπες σε μια δυτική άποψη δημιουργούν ρομαντισμό, και οι ροζ τουλίπες ευχαρίστηση.
Ίριδες: Είναι συνδεμένες με ζωτικότητα και πάθος και ελεύθερη ενέργεια.
Ηλιοτρόπια: Έχουν ενέργεια της φωτιάς και ισχυρή σταθεροποιητική επιρροή.
Γαρίφαλα: Τα ροζ και τα κόκκινα αναπτύσσουν ρομαντισμό και ευχαρίστηση ενώ τα λευκά γαρίφαλα προσθέτουν αξιοπρέπεια και γαλήνη.
Ανεμώνες: Είναι συνδεμένες με την μεταλλική ενέργεια  και οι κόκκινες σε ένα μπάνιο με δυτικό προσανατολισμό μπορούν να βοηθήσουν προληπτικά να μη διασκορπιστεί η chi ενέργεια.
Μαργαρίτες: Οι λευκές μαργαρίτες στο βορρά προσθέτουν ηρεμία, στα βορειοδυτικά αξιοπρέπεια και στα βορειοανατολικά κίνητρο.
Μιμόζες: Με την αφθονία τους από μικρές κίτρινες μπαλίτσες οι μιμόζες αυξάνουν την chi ενέργεια από το κέντρο. Γι' αυτό τοποθετήστε τις στο κέντρο του σπιτιού σας για να κρατήσετε τη ζωή σας πιο συγκεντρωμένη.
Λίλιουμ: Τα λουλούδια με γέρνουν προς τα κάτω δίνουν μια κατασταλτική επιρροή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ηρεμήσουν μια υπερδιεγερμένη πλευρά του σπιτιού σας.
Τριαντάφυλλα: Τα κόκκινα τριαντάφυλλα θα αναπτύξουν την chi ενέργεια του ρομαντισμού και του στυλ ειδικά αν τα τοποθετήσετε στη δύση.


www.valentine.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...