Τελικά , το μέγεθος μετράει;

Eχουν γίνει χιλιάδες συζητήσεις για το αν και πόσο το μέγεθος του αντρικού πέους παίζει σημαντικό ρόλο για τις γυναίκες και για την ικανοποίηση τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι αναλύοντας ξανά και ξανά το θέμα ενώ παράλληλα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται ετησίως στην προσπάθεια των αντρών να βελτιώσουν το μέγεθος των προσόντων τους. Είπαμε να συμβουλευτούμε τη γνώμη ενός ενός ειδικού σεξολόγου. Θα θέλατε να την μάθετε;

Ο Δρ. R. Birch και συγγραφέας του βιβλίου A Sex Therapist's Manual, αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους άντρες που τον επισκέπτονται έχουν μια μόνιμη ανησυχία για το μέγεθος του πέους τους και για το πώς μπορούν να το επιμηκύνουν. Οι ερωτήσεις τους περιστρέφονται γύρω από τις ειδικές κρέμες που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο μέχρι τις πολυέξοδες και σχετικά επικίνδυνες επεμβάσεις για επιμήκυνση που ακόμα όμως δεν έχουν αποδειχτεί ως αποτελεσματικές. Σύμφωνα με το γιατρό δεν υπάρχουν σίγουρες μέθοδοι που θα χαρίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε αυτόν που θα τις ακολουθήσει.

Το μέγεθος του πέους , όπως και το μέγεθος των χεριών , των ποδιών ή της μύτη διαφέρει από άντρα σε άντρα και γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες σχετικά με το μέγεθος του αντρικού πέους οι απαντήσεις ήταν πραγματικά αξιοσημείωτες. Πολλές γυναίκες απάντησαν ότι ένα θα προτιμούσαν ένα μεγάλο μέγεθος πέους αλλά, άλλες τόσες απάντησαν ότι το μεγάλο πέος δεν είναι απαραίτητα και καλό , οπότε το μέγεθος δεν τις απασχολεί στην επιλογή ερωτικού συντρόφου. Αρκετές γυναίκες σχολίασαν πως ένα σχετικά μεγάλο πέος τις κάνει να αισθάνονται δυσφορία ή πόνο για αυτό θα προτιμούσαν ένα μεσαίο μέγεθος το οποίο δεν τις κάνει να αισθάνονται άβολα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Στην πραγματικότητα το μέγεθος του πέους δεν είναι το κριτήριο για τον γυναικείο οργασμό, δηλαδή μεγάλο πέος δεν εγγυείται σε μια γυναίκα ότι θα έχει οργασμό! Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο το αντρικό πέος χρησιμοποιείται και όχι το μέγεθος του. Ο γυναικείος κόλπος επίσης διαφέρει σε μέγεθος από γυναίκα σε γυναίκα. Αν και ο γυναικείος κόλπος κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να επιμηκυνθεί μέσο της διέγερσης , δεν παύει να έχει ένα όριο ανοχής που εάν ξεπεραστεί προκαλεί πόνο και δυσφορία. Εκτός εάν μιλάμε για υπερβολικά μεγάλο μέγεθος ή υπερβολικά μικρό , τις περισσότερες φορές οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν την διαφορά κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά την επαφή - όταν δηλαδή το μέγεθος του κόλπου δεν συμπίπτει με το μέγεθος του πέους; Σύμφωνα με τον Δρ.Birch και λόγω του ότι η πλειοψηφία των γυναικών δηλώνει ότι ο κλειτοριδικός ερεθισμός είναι ευκολότερος από τον κολπικό, το ζευγάρι θα πρέπει να πειραματιστεί βρίσκοντας τις ανάλογες στάσεις που εντείνουν τον κλειτοριδικό ερεθισμό. Με την ύπαρξη έντονου κλειτοριδικού ερεθισμού , θέμα του μεγέθους του πέους μάλλον έρχεται σε δεύτερη μοίρα! Για τις γυναίκες που θα ήθελαν να συσφίξουν τον κόλπο τους υπάρχουν και οι ασκήσεις Kegel που βοηθούν σημαντικά σε αυτό το σκοπό.

Συμπέρασμα; Το μέγεθος του πέους δεν είναι το πάν. Το σημαντικότερο είναι το πώς χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Εάν ο κάθε άντρας μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσόντα που του χάρισε η φύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τότε δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα! Η ερωτική επαφή δεν βασίζεται σε μεγέθη αλλά στην μαγεία και την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει. Μην αγχώνεστε λοιπόν , μην κομπλεξάρεστε και μην ξοδεύετε άσκοπα χρήματα σε όλους αυτούς που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια....



sxeseis.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...