Μαύροι κύκλοι

Η εμφάνιση μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλετε σε πολλούς λόγους, οι πιο διαδεδομένοι από αυτούς είναι:α) η κατακράτηση υγρών κάτω από τη συγκεκριμένη περιοχή, β) ο εκ γενετής επιρρεπής τύπος δέρματος, γ) το άγχος, η κούραση, τα ξενύχτια, το αλκοόλ και το τσιγάρο.
Η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων μπορεί να επιτευχθεί με την καθημερινή χρήση μιας ειδικής κρέμας που τονώνει και ενυδατώνει τη περιοχή σε βάθος. Η κρέμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας δημιουργεί ενοχλήσεις. Φροντίστε να είναι ελαφριά στην υφή της και να απορροφάται εύκολα.

Αν δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω θα σας δημιουργήσει πρήξιμο στα βλέφαρα και ξηρότητα στη συγκεκριμένη περιοχή της επιδερμίδας. Ακόμη αναζητήστε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη Κ και συστατικά όπως η υδροκίνη που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα λεύκανσης. Έκτος από αυτά, η σωστή χρήση της κρέμας θα κάνει τα αποτελέσματα σας ακόμη πιο ικανοποιητικά.

Γι` αυτό προσέξτε:

1) Μην υπερβάλλετε στη ποσότητα. Δύο με τρεις μικρές κουκιδούλες κάτω από κάθε μάτι είναι αρκετές.
2) Ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία του ματιού και με πολύ απαλές κινήσεις φτάστε ως την εσωτερική.
3) Φροντίστε να μην φτάσει η κρέμα πολύ κοντά στη γραμμή του βλεφάρου, γιατί είναι πολύ πιθανό να ερεθιστεί.

Aλλοι τρόποι εξάλειψης των μαύρων κύκλων είναι τα ειδικά καλλυντικά ματιών, όπως κονσίλερ ή φον ντε τεν που αποκαθιστούν τη χρωματική ομοιομορφία του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να σβήσετε προσωρινά τη σκιά των ματιών σας. Τα καλλυντικά αυτά είναι ακίνδυνα για το δέρμα ειδικά εάν χρησιμοποιούνται μετά την εφαρμογή της υδατικής κρέμας ματιών.

Πέρα από αυτά η ύπαρξη των φυσικών μεθόδων είναι αποτελεσματική. Μέχρι λοιπόν να διαπιστώσετε που οφείλετε η ύπαρξη των ανεπιθύμητων σκιών, μπορείτε να πάρετε ένα μεταλλικό κουτάλι, να το τοποθετήσετε κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια να το αφήσετε για λίγα λεπτά κάτω από την περιοχή των ματιών. Επίσης οι κομπρέσες με κρύο χαμομήλι ή η φλούδα από ωμή πατάτα θα κάνουν ξανά τα μάτια σας να λάμπουν από χαρά. Σε περίπτωση όμως που οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε ξενύχτια, άγχος ή κούραση, μια καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και η χρήση ωρών ύπνου μπορεί σταδιακά να τους σβήσει.

Για τις πιο απαιτητικές από εσάς, απευθυνθείτε στην αισθητικό σας και με διάφορες θεραπείες ομορφιάς θα οδηγηθείτε σε ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...