Χρώματα για κάθε δωμάτιο

Η επιλογή του χρώματος, με το οποίο θα βάψετε τους τοίχους ενός δωματίου - που θέλετε να ανανεώσετε - είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σκέψη. Χωρίς αμφιβολία, είναι καθαρά υποκειμενικό, το πιο χρώμα είναι κατάλληλο και πιο όχι.

Όμως, κάθε χρώμα μπορεί να δώσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, οπότε κριτήριο γι’ αυτή μας την επιλογή, θα πρέπει να είναι και οι ιδιαιτερότητες του χώρου, όπως η φωτεινότητα του δωματίου, το μέγεθός του και η χρήση του.


Χρώματα για τη τραπεζαρία

Εάν λοιπόν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους της τραπεζαρίας, οι γήινοι τόνοι συνήθως είναι η δημοφιλέστερη επιλογή.
Κι αυτό γιατί, αυτά τα χρώματα όχι μόνο εκφράζουν ένα συναίσθημα ζεστασιάς, αλλά επιπλέον έχουν και το πλεονέκτημα, ότι μπορούν να γίνουν βάση για πολλούς συνδυασμούς.
Εάν θα θέλατε τώρα η επιλογή σας για το χρώμα, να βασιστεί στην ψυχολογία των χρωμάτων, χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκάλι, θεωρείται ότι σε βοηθούν στο να ανοίξει η όρεξη για φαγητό.
Στην άλλη πλευρά του χρωματικού φάσματος, το μπλε θεωρείται ιδανικός παράγοντας για να καταστείλει την όρεξη, και μ’ αυτή την έννοια, είναι πολύ πιθανό να μην αποτελεί την σωστότερη επιλογή χρώματος για μια τραπεζαρία.


Χρώματα για την κουζίνα

Στο χώρο της κουζίνας τώρα, βασικός παράγοντας -που θα σας βοηθήσει στην σωστή επιλογή - είναι το χρώμα που έχουν τα ντουλάπια, αφού αυτά είναι συνήθως το κυρίαρχο στοιχείο μέσα στο δωμάτιο.
Τα πιο δημοφιλή χρώματα στην κουζίνα, περιλαμβάνουν τους χωματένιους τόνους όπως το καφετί, το ροδακινί και το κίτρινο ή της ώχρας.
Τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο (που θυμίζει την απόχρωση του τούβλου) μπορούν επίσης να δώσουν όμορφο αποτέλεσμα στο χώρο της κουζίνας, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται ειδικά για να δώσουν έμφαση, σε συνδυασμό με πιο ουδέτερες χρωματικές αποχρώσεις.

Το πράσινο και το μπλε, δεν είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα, ειδικά σε ανοικτές αποχρώσεις.
Ανάλογα βέβαια και με το χρώμα των ντουλαπιών, το σκούρο πράσινο ή το βαθύ μπλε, μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και να δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Χρώματα για το καθιστικό

Για να διαλέξετε σωστά, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για το καθιστικό σας, θα πρέπει να συνυπολογίσετε κι άλλες παραμέτρους.
Το μέγεθος για παράδειγμα και η φωτεινότητα του δωματίου, είναι σημαντικοί παράγοντες, που θα διαμορφώσουν αυτή σας την επιλογή.
Τα φωτεινά χρώματα θα κάνουν το χώρο να φανεί μεγαλύτερος, ενώ από την άλλη πλευρά η χρησιμοποίηση των σκούρων χρωμάτων είναι μια ελκυστική πρόταση, επειδή μπορούν να δώσου ένα πιο ζεστό και “χουζούρικο” ύφος, στην αίσθηση που θα αποπνέει το δωμάτιο.

Τα ζεστά χρώματα, όταν είναι φωτεινά, όπως το μπεζ, το κρεμ ή η όχρα, μπορούν να δώσουν στο χώρο ένα ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα, ενώ τα πιό δροσερά χρώματα όπως το γκρι, μπορούν να δώσουν μια πιο επίσημη και τυπική αίσθηση.
Τα εξαιρετικά έντονα χρώματα - όπως το χτυπητό κόκκινο - δεν είναι γενικά καλές επιλογές για ένα καθιστικό, δεδομένου ότι είναι χρώματα που δημιουργούν ένταση, αλλά οι αποχρώσεις όπως το μπορντό και το καστανό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια σημεία και να δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Χρώματα για το μπάνιο

Όταν διαλέγετε τα χρώματα για το λουτρό, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε μέσα σας, την συνολική τελική εικόνα που προσπαθείτε να επιτύχετε. Τα απαλά χρώματα και οι ουδέτερες παστέλ αποχρώσεις όπως το γαλάζιο του αφρού της θάλασσας ή τα ανοιχτόχρωμα γήινα, μπορούν να δώσουν στο χώρο του λουτρού σας την αίσθηση ενός χαλαρωτικού SPA.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα εξαιρετικά σκούρα χρώματα, εάν το λουτρό σας είναι μικρό. Αυτά τα χρώματα, συνήθως κάνουν το χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος. Εντούτοις, τα σκούρα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να δημιουργήσουν τα ξεχωριστό και δυναμικό αποτελέσματα, σε συνάρτηση με τα λευκά είδη (μπανιέρα, νιπτήρα και μικροέπιπλα) που θα επιλεγούν για το χώρο.
Επειδή το δωμάτιο του μπάνιου, συνήθως είναι μικρό, οποιοδήποτε σχεδόν χρώμα που προβάλει την προσωπική σας προτίμηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά.

Καλή επιτυχία !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...