Ραγάδες: πρόληψη και αντιμετώπιση

Εάν φανταστείτε το δέρμα ως ένα μπαλόνι, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η αύξηση του σωματικού βάρους που συνδέεται με την εγκυμοσύνη και ξαφνικές εκρήξεις ανάπτυξης, όπως αυτές που συμβαίνουν στην εφηβεία, είναι δύο σημαντικές αιτίες για τη δημιουργία ραγάδων.
Σαφώς, το δέρμα υφίσταται στρες και πίεση, και αν δεν είναι αρκετά ελαστικό, πολύ έυκολα θα δημιουργήσει ραγάδες.

       Αλλά υπάρχουν γυναίκες και άντρες, που έχουν ραγάδες αν και ποτέ δεν έχει αυξομειωθεί ξαφνικά το βάρος τους. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ορμονική προδιάθεση για ραγάδες, ενώ πολύ συχνά, οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν όταν ένα άτομο ακολουθεί κάποια ορμονική θεραπεία. 

      Αν και είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις ραγάδες, το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο μαλακό και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν. Οπότε, μη τσιγκουνεύεστε την ενυδάτωσή σας. Ειδικά στις περιοχές που υπάρχει έξτρα συσσωρευμένο λίπος, ενυδατώστε ακόμη περισσότερο, γιατί εκεί είναι ακόμη πιο ευάλωτο το δέρμα. Επίσης, καλό θα ήταν όταν πρωτοεμφανιστούν οι ραγάδες, να αποφύγετε τον ήλιο, γιατί τις κάνει χειρότερα. 

       Το σημαντικό είναι ότι οι ραγάδες από μόνες τους δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Εάν όμως έχετε τεράστιο αισθητικό πρόβλημα, μια επίσκεψη στον δερματολόγο σας, θα σας λύσει όλες τις απορίες. 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...