Ομορφο και Υγιές σώμα: Τα συστατικά της Επιτυχίας.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της άσκησης και διατροφής για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά και να αλλάξουμε το σώμα μας. Συνεχώς όμως δέχομαι ερωτήσεις από πολλές φίλες για το φλέγον αυτό θέμα με ιδιαίτερα απελπισμένο τόνο για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν λόγω της γενετικής τους τάσης και τον γεματούλικο σωματότυπο.


Η αλήθεια είναι πως μερικά άτομα είναι πράγματι ευλογημένα από την φύση τους με ένα καλοκουρδισμένο μεταβολισμό και ως αποτέλεσμα διατηρούν χωρίς κόπο ένα σφικτό και καλοφτιαγμένο κορμί.
Ίσως όμως εσύ να είσαι μια από τις εκατομμύρια γυναίκες που πασχίζουν μάταια μια ζωή να χάσουν τα παραπανίσια τους κιλά. Ακόμα και όταν
ακολουθείς αυστηρή δίαιτα τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.....
Πιστεύεις λοιπόν πως είσαι δέσμια του DNA σου και ίσως έχεις δεχτεί μοιρολατρικά πλέον τον σωματότυπό σου και τα λίγα έως και αρκετά παραπανίσια λίγα που έχεις. Δες όμως στο βίντεο που ακολουθεί περιπτώσεις γυναικών σαν εσένα που στην κυριολεξία μεταμορφώθηκαν όταν ανακάλυψαν τον σωστό τρόπο.... Σε κάποιες περιπτώσεις όπως θα δεις κάποιεs συμμετείχαν ακόμα
 και κατέκτησαν τίτλους σε διαγωνισμούς figure!




Πως το κατάφεραν; Ακολουθώντας το τρίπτυχο Σωστή Διατροφή-Αεροβιακή- Βάρη!
Πρέπει βέβαια να συνηδειτοποιήσεις πως τίποτα δεν γίνεται εκ 'θαύματος. Για να αλλάξεις το σώμα σου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου και να υιοθετήσεις τις ακόλουθες αποτελεσματικές τακτικές.

1) Διατροφή:
Για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να καις λίπος πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω διατροφικά βήματα
α) Πολλά μικρά γεύματα 5-6: Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής. Το κάθε γεύμα πρέπει να απέχει τρεις το πολύ τέσσερις ώρες από το προηγούμενο. Θα πρέπει να περιέχει

1) άπαχη πηγή πρωτεΐνης μεγέθους όσο η γροθιά σας(κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή γιαούρτι ελαφρύ 2% ή τόνο σε νερό ή ψάρι στον ατμό κτλ)

2) μια γροθιά υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή ένα μπολ σαλάτα της αρεσκείας σας και

3) ελάχιστη ποσότητα καλών λιπαρών πχ μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Τα τρία από τα γεύματα θα είναι το πρωινό το μεσημεριανό και το βραδινό τα άλλα δύο με τρία θα είναι σε μορφή σνακ πχ ψωμί ολικής με γαλοπούλα, τυρί και ντομάτα ή γιαούρτι/γάλα με φρούτα. Το πρωινό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!! πχ. γιαούρτι με λίγο μέλι και καρύδια ή ένα πρωτεϊνούχο Shake ή ένα σάντουιτς (βλέπε πιο πάνω) και βέβαια αν θέλεις το καφεδάκι σου. Με τον τρόπο αυτό ανεβάζεις τον μεταβολισμό και το σώμα σου καίει το λίπος σαν τρελό. Το κάθε γεύμα περιέχει λίγες θερμίδες (250-350Κcal) που δεν προλαβαίνουν να αποθηκευτούν στο σώμα σου με την μορφή λίπους. Επίσης ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ και ποτέ δεν θα έπρεπε άλλωστε. Όταν μένεις νηστική για ώρες ο μεταβολισμός σου χαμηλώνει επικίνδυνα, καις τον μυικό σου ιστό, ταλαιπωρείς τα ζωτικά σου όργανα, έχεις πολύ χαμηλή ενέργεια και ταυτόχρονα αποθηκεύεις λίπος!!!!!
Βάλτο το καλά στο μυαλό σου στο μήκος του χρόνου ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΣΕ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ τελεία και παύλα. Για σφιχτό σώμα με δυνατούς μυς και ελάχιστο λίπος πρέπει να τρώς συχνά, υγιεινά και μικρά γεύματα.

β) Όχι στα "λευκά δηλητήρια": Προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, λευκό αλεύρι, ζωικό λίπος και πολύ αλάτι πρέπει να βγουν από το διαιτολόγιο σου όσο το δυνατό περισσότερο. Αν μπορούσες να δεις σαν ταινία τι γίνεται στο σώμα σας κάθε φορά που τρως τέτοιες ουσίες είμαι σίγουρη ότι θα τις έκοβες μαχαίρι. Η ζάχαρη και τα προϊόντα με απλό αλεύρι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα παραπανίσια κιλά, αλλά και για την εμφάνιση διαβήτη στους ενήλικες, τα λίπη και και το αλάτι ευθύνονται επίσης για την παχυσαρκία, την υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας.

γ) Όχι φαγητό αργά το βράδυ: Μην τρως ποτέ τρεις ώρες πριν κοιμηθείς και προ πάντως υδατάνθρακες(ψωμιά, μακαρόνια...) με λιπαρά κρέατα (παιδάκια, σουβλάκια, μπιφτεκάκια λουκανικάκια......)και όλα τα συναφή. Θα το αποθηκεύσεις λίπος. Παρεπιμπτόντως όλα τα λιπαρά κρέατα θα πρέπει να βγουν παντελώς από το διαιτολόγιό σου αν θέλεις καλλίγραμμο σώμα


2) Αεροβική Άσκηση:
Για να χάσεις ακόμα γρηγορότερα λίπος κάνε κάποια καρδιοαναπνευστική άσκηση που σου αρέσει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Θα ανεβάσεις τον μεταβολισμό σου και θα κάψεις το υπάρχον λίπος σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχουν πολλά όργανα αεροβικής για το σπίτι σε πολύ οικονομική τιμή. Είναι η καλύτερη επένδυση ομορφιάς που μπορείς να κάνεις.


3) Ασκήσεις με βάρη:
Όχι δεν θα φουσκώσεις με αντιαισθητικούς μυς. Θα γυμνάσεις και θα ενεργοποιήσεις τους μυς που με τα χρόνια ατροφούν και συρρικνώνονται ιδίως σε μας τις γυναίκες. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να σμιλέψεις το σώμα σου και να βελτιώσεις τις αναλογίες σου. Ίσως βέβαια προβληματίζεσαι από το γεγονός ότι οι γυναίκες που ασχολούνται πχ με το bodybuilding δείχνουν σαν άντρες και δεν σου αρέσει μια τέτοια εμφάνιση. Όμως πρέπει να πω πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο και θέλουν τέτοιο όγκο καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους και παίρνουν κάποιες ουσίες για να το πετύχουν. Οι γυναίκες που απλά γυμνάζονται με βάρη αποκτούν μυικό τόνο και γράμμωση χωρίς τον όγκο που ίσως φοβάσαι. Ακόμα και κάθε μέρα να κάνεις βάρη με πολλά κιλά είναι τέτοιες οι δικές μας ορμόνες που δεν ευνοούν την ανάπτυξη των μυών μας σε μεγάλο βαθμό ακόμα και εάν το θέλουμε.

Ξεκίνα λοιπόν σιγά σιγά ακολουθώντας τις βασικές αυτές   συμβουλές  στην καθημερινότητά σου και θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...