Tα συχνά καλοκαιρινά προβλήματα εφίδρωση- αφυδάτωση

Το νερό είναι απαραίτητο για μας και για το σώμα μας!
Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε μέτρα προστασίας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει -εκτός του δέρματος- και άλλα μέρη του σώματος.


Ξηρό δέρμα Η έντονη εφίδρωση το καλοκαίρι έχει αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό και, κατά συνέπεια, λιγότερο ελαστικό. Το χλώριο στο νερό της πισίνας, αλλά και το θαλασσινό νερό μπορούν επίσης να ξηράνουν το δέρμα, κάτι που ούτως ή άλλως κάνει το κοινό έγκαυμα. Για να ενισχύσετε την υγεία του δέρματός σας, προσπαθήστε να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα μούρα, τα σταφύλια, τα βατόμουρα και οι φράουλες. Πίνετε άφθονο νερό (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα), ώστε να προλάβετε την αφυδάτωση.
Ξηρά μαλλιά Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλμυρό νερό και το χλώριο ξηραίνουν σημαντικά και το τριχωτό της κεφαλής. Δεδομένου ότι η τρίχα αποτελείται από πρωτεϊνικές ίνες (κερατίνη), τα πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα συμμετέχουν στην αναπλήρωση αυτής. Συστήνεται η κατανάλωση φρέσκου κρέατος (μπιφτέκι, κοτόπουλο κ.λπ.) και πηγών φυτικής πρωτεΐνης, π.χ. όσπρια. Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε παντοθενικό οξύ / βιταμίνη Β5 (γιαούρτι και αβοκάντο), βιοτίνη / βιταμίνη Β8 (συκώτι, μαγειρεμένα αυγά), φυλλικό οξύ (εμπλουτισμένα δημητριακά, φασόλια), ασβέστιο (γάλα, γιαούρτι) και ψευδάργυρο (κρέας, ψάρια) μπορεί να μειώσει το σπάσιμο της τρίχας και να αποκαταστήσει τη φυσική λαμπρότητά της.
Μυϊκές κράμπες Οι μυϊκές κράμπες προκαλούνται από υπερβολική προσπάθεια και αφυδάτωση. Όταν δεν επαρκούν τα σωματικά υγρά, προκύπτει ηλεκτρολυτική ανισορροπία και κατά συνέπεια μυϊκή κράμπα. Στην περίπτωση αυτή, ενδείκνυνται τρόφιμα πλούσια σε κάλιο (π.χ. μπανάνες, σταφίδες, σπανάκι). Επίσης, η κατανάλωση αθλητικών ηλεκτρολυτικών ποτών, σε αντικατάσταση του νερού, μπορεί να μας προσφέρει τα απαραίτητα για το σώμα μας μεταλλικά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...