ΥSL vs Louboutin: ο πόλεμος της κόκκινης σόλας

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο "Christian Louboutin" και Οίκος "Yves Saint Laurent". Αφορμή οι κόκκινες σόλες στα γοβάκια που διεκδικεί κατά αποκλειστικότητα ο Λουμπουτέν.
Κι επειδή ο Κριστιάν Λουμπουτέν θέλει να φτάσει την κατάσταση στα άκρα, διεκδικεί μέσω αγωγής 1 εκατομμύριο δολάρια από τον YSL με την αιτιολογία πως έχει κοπιάρει το σήμα κατατεθέν του πρώτου, την κόκκινη σόλα κάτω από τα πολυτελή γυναικεία υποδήματα που δημιουργεί.


Αποζημίωση ζητά ο διάσημος σχεδιαστής για τα κόκκινα γοβάκια του!
Αποζημίωση ζητά ο διάσημος σχεδιαστής
για τα κόκκινα γοβάκια του!
Φυσικά, η πλευρά του YSL άργησε λιγάκι να απαντήσει στη μήνυση (ένα μήνα περίπου), αλλά η θέση της είναι αποστομωτική:
"Οι κόκκινες σόλες χρησιμοποιούνται ευρέος στα παπούτσια από την εποχή του βασιλιά Λουδοβίκου του XIV το 1600, μέχρι τα γοβάκια της Ντόροθι στο Μάγο του Οζ".
Ταυτόχρονα από την πλευρά του, ο γαλλικός οίκος μόδας, τονίζει πως η αίτηση κατοχύρωσης της χρήσης της κόκκινης σόλας από τον Λουμπουτέν υπήρξε δόλια ειδικά στο σημείο που μιλά για αποκλειστική χρήση αυτής από τον ίδιο.
Να θυμίσουμε πως ο Λουμπουτέν, ο αγαπημένος σχεδιαστής πολλών μεγάλων σταρ, που χρωστά κομμάτι της επιτυχία του στην Sarah Jessica Parker και το "Sex and the City", έκανε αγωγή κατά του Οίκου YSL το προηγούμενο μήνα στην οποία αναφερόταν:
"Ο κύριος. Λουμπουτέν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που είχε την ιδέα να βάλει κόκκινες σόλες στα γυναικεία παπούτσια".
Από τον Ιανουάριο ήδη, ο σχεδιαστής είχε ζητήσει από τον Οίκο 'Yves Saint Laurent America' να σταματήσει την προώθηση και πώληση υποδημάτων με κόκκινες σόλες στις ίδιες μπουτίκ του Μανχάταν (Saks Fifth Avenue, Barneys και Bergdorf Goodman) στις οποίες πωλούνται και δικά του σχέδια με την εξής αιτιολογία:
"Η χρήση της κόκκινης σόλας στα παπούτσια από τον Οίκο YSL, που είναι σχεδόν ίδια με το σήμα κατατεθέν του Οίκου Louboutin είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση στο αγοραστικό κοινό και αποτελεί εξαπάτηση αυτού".
Φυσικά, οι μάχες του Λουμπουτέν δεν σταματούν στον YSL αφού ο διάσημος σχεδιαστής πρόσφατα κινήθηκε νομικά εναντίον και του βραζιλιάνικου Οίκου "Carmen Steffens" που έχει λανσάρει σειρά παπουτσιών με πολύχρωμες σόλες, και κόκκινες.
Φυσικά, ο βραζιλιάνικος οίκος απάντησε άμεσα τονίζοντας πως επενδύει τα γοβάκια του με πολύχρωμες σόλες στα μέσα της δεκαετίας του '90 (από το 1996), πολύ πριν κατοχυρώσει την κόκκινη σόλα ο κύριος Λουμπουτέν, μόλις το 2008 ενώ συμπλήρωσαν πως εντυπωσιακό πως μια φίρμα θέλει να εξασφαλίσει αποκλειστικά δικαιώματα επάνω σε ένα χρώμα και πως ούτε ο τόνος του κόκκινου που χρησιμοποιούν δεν είναι ο ίδιος με του Λουμπουτέν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...