Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες

Γιατί το σεξ με την ίδια γυναίκα είναι βαρετό; Τι είναι η μελαγχολία μετά το σεξ; Πώς επηρεάζεται η αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών όταν χάνουν την παρθενιά τους; Είναι το στοματικό σεξ πραγματικό σεξ; Πόσο πονάει τελικά ο χωρισμός;


"Η επιστήμη μίλησε: το σεξ με την ίδια γυναίκα είναι βαρετό

Σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times, αν είσαι παντρεμένος ή έχεις μια σοβαρή σχέση, οι πιθανότητες να είσαι κάπως δυσαρεστημένος με τη σεξουαλική σου ζωή είναι αυξημένες.

Εντάξει, δε συμβαίνει σε όλους. Οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν και τα καλά τους και δεν αποκλείεται σε αυτά τα καλά να συμπεριλαμβάνεται και το καλό σεξ! (Ή τουλάχιστον έτσι λένε.) Αλλά είναι γεγονός ότι το 54 % των ανδρών και το 42 % των γυναικών δήλωσαν δυσαρεστημένοι σχετικά με τη συχνότητα του σεξ με τον μακροπρόθεσμο σύντροφό τους. Οι άνδρες θεωρούν ότι το σεξ δεν είναι αρκετό (μάλλον προβλέψιμο), ενώ δύο στις τρεις γυναίκες πιστεύουν το ίδιο και μία στις τρεις υποστηρίζουν ότι αντίθετα κάνουν πάρα πολύ σεξ.

Το 73 % των ερωτηθέντων ήταν παντρεμένοι και το 60 % είχε σχέση με τον ίδιο σύντροφο για τουλάχιστον 10 χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δυσαρεστημένοι με τη συχνότητα του σεξ στη σχέση τους ήταν επίσης δυστυχισμένοι συνολικά με τη σχέση τους.

"Μία στις τρεις γυναίκες υποφέρουν από μελαγχολία μετά το σεξ

Η μελαγχολία μετά το σεξ δεν αποτελεί μια συμπεριφορά που έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο συζήτησης. Ωστόσο μια νέα μελέτη, που έγινε στην Αυστραλία, σε περισσότερες από 200 νέες γυναίκες έδειξε ότι μία στις τρεις (32,9 %) είχαν βιώσει το φαινόμενο αυτό κάποια στιγμή.

«Αν και το 32,9 % των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της δυσφορίας μετά το σεξ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αυτό που ήταν ακόμη πιο εκπληκτικό ήταν ότι το 10 % δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα αρκετό ή το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου», δήλωσε ο καθηγητής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής, Robert Schweitzer.

«Υπό κανονικές συνθήκες η φάση της σεξουαλικής πράξης ή αμέσως μετά το σεξ, δημιουργεί αισθήματα ευημερίας μαζί με ψυχολογική και σωματική χαλάρωση.

Ωστόσο τα άτομα που βιώνουν τη μελαγχολία μετά το σεξ μπορεί να εκφράσουν άμεσα αρνητικά συναισθήματα, όπως μελαγχολία, δάκρυα, άγχος, ευερεθιστότητα ή αίσθημα ανησυχίας


Σύμφωνα με τον Schweitzer η αιτία αυτών των αρνητικών συναισθημάτων παραμένει αδιευκρίνιστη.

Όταν χάνουν την παρθενιά τους οι γυναίκες αισθάνονται λιγότερο όμορφες και οι άνδρες πιο ελκυστικοί

Μια νέα μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, υποστηρίζει ότι οι νέοι άνδρες νιώθουν καλύτερα με το σώμα τους - και οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται χειρότερα - μετά την απώλεια της παρθενιάς τους.

Η μελέτη εξέτασε 100 φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 17 και 19 ετών, που είχαν σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά σε κάποιο σημείο στη διάρκεια των τετραετών σπουδών τους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης αυτής, οι μαθητές αξιολογήθηκαν τέσσερις φορές για την ικανοποίησή τους με την εμφάνισή τους.

Διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις των κοριτσιών για την εικόνα του σώματός τους βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου σε γενικές γραμμές, αλλά μειώθηκε κατά τους μήνες που ακολούθησαν μετά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή. Οι αντιλήψεις των ανδρών για την ελκυστικότητά τους, από την άλλη πλευρά, κατά κανόνα χειροτέρεψαν με την πάροδο του χρόνου, αλλά βελτιώθηκαν, τουλάχιστον αρχικά, μετά την πρώτη φορά που είχαν σεξουαλικές σχέσεις.

Είναι το στοματικό σεξ πραγματικό σεξ;

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι το στοματικό σεξ δεν είναι πραγματικό σεξ, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε φοιτητές.

Αν και η πλειονότητα των νέων συμφωνεί ότι η κολπική συνουσία είναι σεξ, λιγότεροι από ένας στους πέντε πιστεύουν ότι το στοματικό σεξ μετράει ως "σεξουαλική επαφή", αποκάλυψε η έρευνα.

Η στάση απέναντι στο στοματικό σεξ αποτελεί μια δραματική και απότομη αλλαγή στον τρόπο σκέψης από το 1991, όταν μια παρόμοια έρευνα είχε δείξει ότι σχεδόν διπλάσιος αριθμός των νέων (περίπου 40 %), είχε χαρακτηρίσει τη στοματική επαφή ως σεξ.

Ο χωρισμός ‘’πονάει’’ όπως ο φυσικός πόνος

Το συναίσθημα που προκαλεί ένας χαμένος έρωτας είναι παρόμοιο με το φυσικό πόνο που προκαλείται όταν χυθεί ένα ποτήρι καυτός καφές πάνω στο σώμα μας, όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες μετά από μελέτη εγκεφαλογραφημάτων.

Το "ερέθισμα" του να δουν τις φωτογραφίες του/της πρώην τους τόνωσε τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου με τον καυτό καφέ πάνω στο χέρι τους σε 40 άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι συμμετέχοντες είδαν φωτογραφίες ενός πρώην που τους παράτησε και ενός φίλου που είχε το ίδιο φύλο με τον πρώην σύντροφό τους. Στη συνέχεια χύθηκε κάτι καυτό στο αριστερό τους χέρι. Αμέσως μετά αξιολογήθηκε πώς ένιωθαν μετά από κάθε δοκιμή σε μια κλίμακα κινδύνου και υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

«Το χύσιμο ενός ζεστού φλιτζανιού καφέ πάνω μας και η ανάμνηση του πόση απόρριψη νιώσαμε όταν κοιτάμε την εικόνα ενός προσώπου που μας παράτησε πρόσφατα μπορεί να φαίνεται ότι ενεργοποιεί πολύ διαφορετικούς τύπους του πόνου», επεσήμανε ο Ethan Kross, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Αλλά η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι στην πραγματικότητα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ομοιότητα από ό ,τι αρχικά πιστεύαμε




http://womensecret1.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...