Γυναίκα: Φύλο «ασθενές» ή καλόψυχο;

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια , η ανδροκρατούμενη κοινωνία αναφερόταν στις γυναίκες ,με τον χαρακτηρισμό «ασθενές» φύλο, θέλοντας έτσι να δείξει ότι είναι πιο ευαίσθητες.


Στη σημερινή εποχή, ο χαρακτηρισμός αυτός έχει να κάνει με το πόσο καλόψυχη είναι μια γυναίκα. Και κάποιοι επιστήμονες που βάλθηκαν να αποδείξουν τον ισχυρισμό αυτό φαίνεται ότι τα κατάφεραν, αφού πρόσφατη μελέτη Σκωτσέζων ερευνητών , ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερη γενετική προδιάθεση, σε σχέση με τους άνδρες, να βοηθούν τους γύρω τους.
Στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 1.000 ζεύγη ταυτόσημων και μη ταυτόσημων διδύμων και διαπίστωσαν ότι η τάση βοήθειας των άλλων στις μεν γυναίκες μπορεί να αποδοθεί σε ποσοστό περίπου 50% στα γονίδια (το υπόλοιπο στην ανατροφή και το περιβάλλον), ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το εύρημα αυτό ενισχύει την άποψη πως ορισμένοι άνθρωποι από μικρά παιδιά έχουν έμφυτη μια κοινωνική τάση. Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες, περισσότερο από τους άνδρες, έχουν εκ γενετής την τάση να είναι γενναιόδωρες και να βοηθούν άλλους ανθρώπους, στο βαθμό που έχουν πάρει παράλληλα και την κατάλληλη ανατροφή.


http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...