Άσκηση µε άδειο στοµάχι;

Ένα ερώτηµα που ταλαιπωρεί αυτούς που γυµνάζονται και θέλουν να χάσουν βάρος βρίσκει τώρα την απάντησή του.

Λίγοι γνωρίζουν τι και πότε πρέπει να τρώνε ώστε η άσκηση να φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα και αυτοί είναι κυρίως όσοι ασχολούνται µε τον πρωταθλητισµό. Οι υπόλοιποι ωστόσο ακούµε διαφορετικές απόψεις και δεν ξέρουµε ποιο είναι το σωστό, ειδικά αν παράλληλα µε την άσκηση θέλουµε να χάσουµε και βάρος.
 Νέες έρευνες µας θέλουν νηστικούς πριν ΑΠΟ την άσκηση
Μια έρευνα του Πανεπιστηµίου του Μπέρµιγχαµ δείχνει ότι η γυµναστική µε άδειο στοµάχι είναι η λύση αν θέλουµε να χάσουµε λίπος, την ίδια στιγµή που οι πολύ µεγάλες και θρεπτικές ποσότητες πρέπει να προτιµώνται µόνο από τους πρωταθλητές. Σύµφωνα µε τους ειδήµονες, η έλλειψη υδατανθράκων «υποχρεώνει» το σώµα να κάψει λίπος, γεγονός άκρως δελεαστικό για αυτούς που ταλαιπωρούνται καιρό για να το ξεφορτωθούν. Μάλιστα συστήνουν να γυµναζόµαστε πριν από το πρωινό µας.
Αν ωστόσο στόχος µας δεν είναι η απώλεια λίπους αλλά απλώς η εκγύµναση και η αύξηση της αντοχής µας, η έρευνα έδειξε ότι η άσκηση µε άδειο στοµάχι πρέπει να αποφεύγεται.

Ισχύει µε προϋποθέσεις
Αν και αρκετές ακόµα µελέτες δείχνουν ότι η άσκηση µε άδειο στοµάχι «καίει» περισσότερο λίπος, αυτό δεν ισχύει για όλους, καθώς όταν ασκούµαστε νηστικοί καίγεται κυρίως το λίπος που βρίσκεται µέσα στους µυς, που ουσιαστικά δεν κάνει διαφορά σε αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ενώ λοιπόν οι έντονες προπονήσεις µε άδειο στοµάχι ενδέχεται να βελτιώνουν τη σύσταση του σώµατος σε άτοµα µε καλή φυσική κατάσταση, δεν βοηθάνε ιδιαίτερα αυτούς που στοχεύουν σε απώλεια βάρους. Επιπλέον, η άσκηση µε άδειο στοµάχι οδηγεί σε µείωση των επιπέδων του σακχάρου του αίµατος, ζαλάδα, αδυναµία και έντονο αίσθηµα πείνας, µε αποτέλεσµα η προπόνηση να έχει µικρή διάρκεια και να ακολουθείται από υπερκατανάλωση θερµίδων. Για αυτούς λοιπόν που προσπαθούν να χάσουν βάρος και να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους συστήνεται ένα ελαφρύ σνακ 15-30 λεπτά πριν από την προπόνηση.

Info
Οι ειδικοί τονίζουν ότι σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να αµελείτε την ενυδάτωση πριν, κατά και µετά την άσκηση.


http://olagiatingunaika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...