Feng Shui Και Μπαλκόνι

Τώρα που ήρθε επιτέλους το καλοκαιράκι, όλο και περισσότερο θέλουμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία μας στο μπαλκόνι. Οι βεράντες συνήθως παραμελούνται την περίοδο του χειμώνα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται για πολύ καιρό η θετική ενέργεια που ίσως υπάρχει.


Συμφώνα με το Feng Shui το μπαλκόνι σας θα πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία, για να σας προσφέρει μέσα απ' αυτά τη θετική ενέργεια και την αρμονία που χρειάζεστε.
Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό...

Το υγρό στοιχείο θα δώσει στο χώρο την αίσθηση της απαλότητας, προσελκύοντας την ενέργεια που ίσως έλειπε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία μικρή τεχνίτη λίμνη, αν όμως δεν διαθέτετε τόσο μεγάλο χώρο, μπορείτε μέσα σε γλάστρες εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε τη δική σας λιμνούλα γεμισμένη με νούφαρα και να την περιβάλετε με άλλες γλάστρες, φυτεύοντας σε αυτές κυρίως φυλλώδη φυτά, όπως φτέρες.


Από θέμα προσανατολισμού...
Αν το μπαλκόνι σας είναι Νοτιοδυτικά ή Βόρεια, το κυριότερο στοιχείο είναι η γη, επομένως οι πέτρες και τα βότσαλα είναι τα πλέον κατάλληλα υλικά. Είτε τα βάλετε μέσα σε γλάστρες είτε σαν διακοσμητικά στο τραπέζι.


Αν τώρα βρίσκεται στη Νοτιοανατολική, Ανατολική ή Νότια μεριά, θα πρέπει να φτιάξετε μία πλούσια κι υγιή βλάστηση.

Αφήστε ελεύθερους τους τοίχους σας

Μην τους επιβαρύνεται με αναρριχώμενα φυτά, ιδίως αν ο τοίχος αποτελεί μέρος του σπιτιού, για το λόγο ότι θα αποδυναμώσουν την ενέργεια και θα επηρεάσουν αρνητικά το Feng Shui. Μία πιο αρμονική διακόσμηση αποτελούν τα κρεμαστά καλάθια, αλλά κι οι γλάστρες στον τοίχο! Σκεφτείτε το...


Τέλος, η ιδέα ενός άδειου δοχείου σε σχήμα σωλήνα, αποτελεί για τους κινέζους την ενθάρρυνση της εγκατάστασης του καλού Chi, ενώ με το να είναι κενό συσσωρεύει μέσα όλη την κακή ενέργεια που ίσως διαχέεται.

Έτσι, με απλά βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε μία πλούσια ανθοφορία στο μπαλκόνι σας χωρίς ιδιαίτερες διεργασίες, αλλά και με την τοποθέτηση των απαραίτητων στοιχείων να φτιάξετε ένα χώρο ζωηρό, γεμάτο ενέργεια κι αρμονία γι' ατελείωτες ώρες χαλάρωσης!


http://www.miss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...