Δράση στήριξης για τις γυναίκες κρατούμενες στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θήβας

Το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης «Πράξεις Ζωής» (www.praxeiszois.org) ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία μια διαφορετική Πράξη Ζωής και πολλούς αποδέκτες!!!!


Με την υποστήριξη των εθελοντών που αποτελούν το δίκτυο Πράξεις Ζωής και την θερμή ανταπόκριση πολλών συνανθρώπων μας καταφέραμε και συγκεντρώσαμε βασικά πράγματα καθημερινών αναγκών για τις γυναίκες κρατούμενες που  βρίσκονται στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας.
Η δράση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως και το τέλος του μηνός Απριλίου κατόπιν όμως μεγάλης ανταπόκρισης που έδειξαν απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά και διάφοροι φορείς/εταιρείες  αποτέλεσμα μιας μεγάλης κινητοποίησης μας έδωσαν το κουράγιο και παρατείναμε την ολοκλήρωση της δράσης μέχρι και το τέλος του μηνός Μαΐου.
Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, τα προβλήματα των Κρατουμένων Γυναικών και κυρίως των απόρων γυναικών ή μητέρων με τα παιδιά τους είναι και παραμένουν πολλά. Οι Πράξεις Ζωής προσπάθησαν και πέτυχαν να δώσουν πραγματικές λύσεις σε προβλήματα καθημερινών αναγκών.
Το Δίκτυο Εθελοντών θέλησε με την κίνηση αυτή να υποστηρίξει στην κοινή γνώμη αλλά και στους αρμοδίους την ανάγκη των μητέρων κρατούμενων να αναγνωριστούν ως ειδική – ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρήζει ειδικών μέτρων η παρεχομένων υπηρεσιών. Για τους Εθελοντές μας  θεωρήθηκε ως Πράξη Ζωής ουσιαστικής & έμπρακτης συμπαράστασης στις γυναίκες κρατούμενες  με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση κρατικών φορέων κοινωνικής δράσης.
Για την ολοκλήρωση της δράσης μας θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και συγκεκριμένα το Τοπικό Τμήμα Νέας Σμύρνης που ευγενικά μας παραχώρησαν  χώρους αποθήκευσης έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα πράγματα έως και την παράδοση τους


Λίγα λόγια για το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης «Πράξεις Ζωής»
Οι “Πράξεις Ζωής” Δημιουργήθηκαν από μια ομάδα Εθελοντών τον Νοέμβριο του 2010  με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη στον άνθρωπο. Ήταν ο πρώτος πυρήνας  ενός Δικτύου Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης με κύριο σκοπό την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες.
Οι “Πράξεις Ζωής” δεν έχουν σκοπό την πραγματοποίηση κερδών αφού  δημιουργήθηκαν ως Δίκτυο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
Μέσω του Δικτύου Εθελοντών  Σχεδιάζουμε, Συντονίζουμε, Προγραμματίζουμε & Υλοποιούμε την Προσπάθεια για Ουσιαστικά Αποτελέσματα Αληθινών Πράξεων Ζωής. 
Υπηρετούμε με κάθε τρόπο την ανάγκη Προσφοράς & Αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο στην Αθήνα & στην Περιφέρεια. Το Δίκτυο των Εθελοντών της Περιφέρειας υποστηρίζεται από τους Αγγελιοφόρους υπό την καθοδήγηση της ομάδας διοίκησης.
Με Δεδομένες τις παραπάνω παραμέτρους προσπαθούμε κι επιδιώκουμε να τολμάμε και να ενεργούμε άμεσα, μεθοδικά, αποφασιστικά μέσα από  τη συμμετοχή των Εθελοντών για Κάθε  Πράξη Ζωής. Το Δίκτυο Εθελοντών “Πράξεις Ζωής” για την υλοποίηση των δράσεων βασίζονται αποκλειστικά,  στις συνδρομές και τις δωρεές υποστηρικτών, στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές φίλων.
Μπορείτε να γνωρίσετε και να διαδώσετε τις δράσεις μας και μέσα από το facebook στη σελίδα: www.facebook.com/praxeiszois. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 93 47 311 - 6948 707 665 ή στο email : info@praxeiszois.org.

 


http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...