Το κρασί παχαίνει λιγότερο από το μεταλλικό νερό!

Οι γυναίκες που χαλαρώνουν με ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά έχουν έναν επιπλέον λόγο για να το απολαμβάνουν: σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένα ποτήρι κρασί παχαίνει λιγότερο ακόμη και από το μεταλλικό νερό.
 Επίσης, οι μετριοπαθείς πότες του γυναικείου πληθυσμού κινδυνεύουν λιγότερο από την παχυσαρκία σε σχέση με τις ομόφυλές τους που απέχουν τελείως από το αλκοόλ.

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από μια μελέτη που έγινε σε ένα τεράστιο δείγμα 19.000 γυναικών και όπως μπορεί να υποθέσει κανείς βρίσκονται στον αντίποδα της συμβουλής που δίνουν οι περισσότεροι διαιτολόγοι περί αποχής από το αλκοόλ ως επιβαρυντικού παράγοντα στα κιλά.

Οι αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι οι θερμίδες από το αλκοόλ έχουν λιγότερες συνέπειες στο βάρος σε σχέση με τις θερμίδες άλλων τροφίμων. Επισημαίνουν επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός δέχεται το αλκοόλ είναι πιο σύνθετος απ΄ ό,τι πιστεύαμε έως τώρα.

Το συκώτι
Σύμφωνα με μια θεωρία, το συκώτι όσων τακτικά καταναλώνουν αλκοόλ αναπτύσσει μια διαφορετική οδό μεταβολισμού για να διασπάσει το αλκοόλ, με την επιπλέον ενέργεια να μετατρέπεται κυρίως σε θερμότητα παρά σε λίπος.

Κατά τη μελέτη διαπιστώθηκαν, πάντως, ορισμένες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα ποτά: οι γυναίκες που πίνουν κόκκινο κρασί παχαίνουν πολύ λιγότερο από τις γυναίκες που προτιμούν την μπίρα και τα λοιπά οινοπνευματώδη.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση «Αrchives of Ιnternal Μedicine» φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και την πρόσληψη βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...