Καυγάδες: πώς να τους χειριστείτε

Ένας καυγάς μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Και όχι, δεν αστειευόμαστε, όταν σας λέμε ότι μπορείτε να μάθετε τον σωστό τρόπο να αντιμετωπίζετε τις εντάσεις με τον σύντροφο ή τους συναδέλφους σας, χωρίς να χρειαστεί να υπάρχουν «θύματα» κάθε φορά.

       1. «Μα, τι συμβαίνει πραγματικά;». Να μία ερώτηση που καθένας από εμάς πρέπει να κάνει στον εαυτο του, εάν επιθυμεί να δει πέρα από την επιφανειακή αντιπαράθεση. Με υπομονή και ειλικρίνεια, μπορείτε να εξετάσετε τους λόγους που σας κάνουν επιθετική, αλαζονική, ακόμη και παρανοϊκή με τους άλλους. Συνήθως, όλα ξεκινούν από μέσα μας. Σε εμάς τις γυναίκες, μεγάλο ρόλο παίζει και το ορμονικό, οπότε αν είσαστε στις «μαύρες» σας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους γύρω σας.

       2. Μη διαιωνίζετε τους καυγάδες. Αν ένας καυγάς έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι τα λεφτά ή το σεξ, πιθανότατα κρύβει κάτι άλλο από πίσω. Προσπαθήστε να το εντοπίσετε και να μιλήσετε τελικά γι’ αυτό που σας απασχολεί, χωρίς προφάσεις κι ατελείωτες μεμψιμοιρίες ότι η άλλη πλευρά «απλά, δεν σας καταλαβαίνει». 

       3. Κανείς δεν είναι μάντης. Αν έχετε να πείτε κάτι ή να κατηγορήσετε κάποιον, μη το φέρνετε από εδώ κι από εκεί. Πείτε στα ίσα αυτό που σας ενοχλεί ή σας προβληματίζει και δώστε στον άλλο την ευκαιρία να εξηγήσει όσα έχει μέσα στο μυαλό του. 

       4. Αν επιμένετε ο άλλος να αναγνωρίσει το λάθος του και να σας ζητήσει συγνώμη, κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξετε σε έναν ακόμη καυγά. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο σε έναν διαπληκτισμό, μάθετε να αρκείστε σε αυτό. Ο «ηττημένος» θα νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί από μόνος του και όταν είναι έτοιμος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...