Ασκήσεις για γυναίκες

Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητα μας, καθιστά ολοένα και περισσότερο αναγκαία την ύπαρξη της άσκησης στη ζωή μας. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον τρόπο ζωής της γυναίκας, είναι εύλογο να σημειώσουμε , την πίεση και το άγχος που δέχεται, προκειμένου να είναι υπεύθυνη απέναντι στις υποχρεώσεις της,  συμπεριλαμβανομένων της εργασίας και της οικογένειας.


Ένας λοιπόν τρόπος να ξεφύγει η γυναίκα από όλα αυτά που καθημερινά της δυσκολεύουν την ζωή αλλά και ταυτόχρονα να κάνει κάτι εποικοδομητικό για αυτήν και συνάμα για την υγεία της, είναι η άσκηση.
Εξειδικευμένες και ειδικές σχεδιασμένες ασκήσεις μπορεί να ακολουθήσει κάθε γυναίκα σε γυμναστήρια που είναι μόνο για γυναίκες. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι μόνο 30 λεπτά και είναι γρήγορο, ασφαλές και διασκεδαστικό. Το πρόγραμμα αυτό παρέχεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και περιέχει τα πέντε απαραίτητα συστατικά μιας πλήρους εκγύμνασης: Προθέρμανση, καρδιοαγγειακή άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση, χαλάρωση και διατάσεις.
Είναι το υπʼ αριθμόν ένα πρόγραμμα στην προτίμησή των γυναικών γιατί μπορούμε πολύ εύκολα να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Είναι μία πολύ καλή επιλογή άσκησης, γιατί μʼ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να γυμνάσουμε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός μας, τα μηχανήματά λειτουργούν με υδραυλική αντίσταση και προστατεύουν από κάθε είδους τραυματισμό. Παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθάει να χάσουμε βάρος χωρίς μόνιμη δίαιτα, να αποκτήσουμε μυϊκή δύναμη, να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και να αυξήσουμε τις καύσεις μας με την αεροβική δραστηριότητά που τους προσφέρει το πρόγραμμα, συνεισφέροντας έτσι, στην υγεία των οστών, των μυών της καρδιάς και των αρθρώσεων. Τα μηχανήματα στα γυμναστήρια για γυναίκες είναι σε κυκλική διάταξη τοποθετημένα, ώστε όλες οι αθλούμενες να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Στο κέντρο υπάρχει μια ειδικά εκπαιδευμένη γυμνάστρια η οποία βρίσκεται συνεχώς στον κύκλο για να ενθαρρύνει τις αθλούμενες και να εξασφαλίζει την ορθή εφαρμογή του προγράμματος.
 Ο λίγος χρόνος που διαρκεί το πρόγραμμα, τα 30 αυτά πολύτιμα λεπτά ,είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κίνητρο για μία γυναίκα που δε διαθέτει αρκετό ελεύθερο χρόνο. Είναι μία μικρή διέξοδος για αυτήν, που μπορεί να την απολαύσει ξεχνώντας έστω και για λίγο τις καθημερινές της υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να γευτεί τα ευεργετικά αποτελέσματα του προγράμματος, ξεφεύγοντας έτσι από το άγχος, την πίεση και παραμερίζοντας την κακή διατροφή που συχνά καταφεύγει νομίζοντας πως θα αισθανθεί καλύτερα.
Κάθε γυναίκα λοιπόν μπορεί εύκολα να καταλάβει έχοντας σύμμαχο τη γυμναστική, ότι το μεγαλύτερο όφελος για αυτήν δεν μπορεί παρά να είναι  ένας υγιεινός τρόπος ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...