Αδυνατίστε... χωρίς δίαιτα

Ποιος σας είπε ότι για να αδυνατίσετε, πρέπει να λιμοκτονήσετε; Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων καθημερινά χωρίς κόπο και στερήσεις.


Να θυμάστε ότι για να χάσετε μισό κιλό σε μία εβδομάδα πρέπει να μειώσετε κατά 500 τις θερμίδες που καταναλώνετε κάθε ημέρα.

  Κρατήστε λεπτομερές ημερολόγιο διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Έτσι θα ξέρετε επακριβώς τι τρώτε και πόσο κινείστε.

  Αφού καταγράψετε τι ακριβώς τρώτε, υπολογίστε τις θερμίδες. Στα έτοιμα τρόφιμα του εμπορίου θα τις δείτε εύκολα στις συσκευασίες τους, ενώ για τα υπόλοιπα μπορεί να σας βοηθήσει και ένας θερμιδομετρητής.

  Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων, δίνοντας έμφαση στην ποσότητα που περιέχει τις αναγραφόμενες θερμίδες και τα λιπαρά.

  Μειώστε το λίπος. Να τηγανίζετε σε αντικολλητικά σκεύη με νερό αντί για λάδι, να βάζετε το μισό ή λιγότερο βούτυρο, σάλτσα ή κρέμα γάλακτος στο φαγητό και να προτιμάτε τις λάιτ εκδοχές των αγαπημένων σας τροφίμων.

  Αντικαταστήστε το πρόσθετο αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών, στο φαγητό με όποια μπαχαρικά σάς αρέσουν.

  Φάτε καυτερά. Κόκκινες πιπεριές και τσίλι φαίνεται ότι διεγείρουν τον μεταβολισμό, ενώ «κόβουν» και την όρεξη.

  Κάνετε έξυπνες αλλαγές. Αντί για τηγανητές πατάτες, προτιμήστε τις ψητές στο αλουμινόχαρτο, και αντί για μηλόπιτα βράστε στην κατσαρόλα μήλα και προσθέστε κανέλα.

  Να πίνετε αλκοόλ μετά το φαγητό. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν πίνουμε πριν ή στη διάρκειά του, τρώμε περισσότερο.

  Να πίνετε άφθονο νερό για να κόβετε την πείνα σας.


http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...