Πώς θα φορέσεις το σορτσάκι της σεζόν

Αθάνατα και διαχρονικά, τα σορτς εμφανίζονται κάθε σεζόν σε νέα χρώματα, μήκη και υφάσματα, αλλά παραμένουν πρωταγωνιστές της γκαρνταρόμπας του καλοκαιριού.


Κάποιες τα φοράνε με μανία, ενώ άλλες τα φοβούνται -είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω... έλλειψης καλλίγραμμων ποδιών! Μάθε όμως ότι φέτος είναι το απόλυτο καλοκαιρινό τρεντ και δεν απαιτούν απαραίτητα αναλογίες μοντέλου. Το μόνο που χρειάζονται είναι να ακολουθήσεις τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ αυτού του οδηγού για σορτς.
ΝΑΙ:
Στην ποικιλία: αν μη τι άλλο, η μόδα μας προσφέρει άπειρες επιλογές ανάλογα με το σώμα, τις προτιμήσεις και τη διάθεσή μας. Από τα μονόχρωμα μεσαίου μήκους σορτς, μέχρι τα navy, καρό, πολύχρωμα, φαρδιά, πιο στενά, ψηλοκάβαλα, χαμηλοκάβαλα κλπ. Με λίγο ψάξιμο, θα βρεις το κατάλληλο για σένα.
Στην προετοιμασία τέλειου ποδιού: προμηθεύσου ένα καλό απολεπιστικό, κάνε μία σούπερ αποτρίχωση και βάλε γαλάκτωμα που χαρίζει γρήγορο και φυσικό μαύρισμα. Αν είσαι αθλητικό κορίτσι και περνάς ώρες στο γυμναστήριο, ακόμα καλύτερα! Εάν έχεις μελανιές ή σημάδια, φρόντισε να τα καλύψεις με λίγο μεικαπ ή κονσίλερ. Δεν είσαι πλέον στο δημοτικό!
Στα σακάκια και στις λεπτές ζακέτες. Δίνουν στο σορτς μία πινελιά πιο σοφιστικέ κι εσύ γίνεσαι η νέα Κέιτι Πέρι! Η λεπτή πλεκτή ζακέτα μετατρέπει το λουκ σε ρομαντικό καλοκαιρινό στυλ ενώ το σακάκι σου προσφέρει έξτρα γκλάμουρ.
Στα τζιν σορτς. Δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ και αποτελούν σταθερή αξία. Είτε κλασικό μπλε, είτε λευκό είτε μαύρο, συνδυάζεται με όλα και σε κάνει να νιώθεις άνετα (αρκεί να μην είναι πολύ στενό).
Στους ιδανικούς συνδυασμούς. Όταν σκέφτεσαι σορτς, θα έπρεπε να σκέφτεσαι απλό λευκό T-shirt με σανδαλάκια και ανέμελο μαλλί για σούπερ καλοκαιρινή εμφάνιση. Βάζουμε στοίχημα ότι θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό outfit!
Ο κανόνας ισχύει: όταν δείχνεις πόδι, δεν χρειάζεται να δείχνεις και μπούστο μαζί. Οπότε:
Το πρωί: βάζεις ένα πιο φαρδύ (μπεζ καμηλό) παντελόνι με πουκάμισο και πέδιλα μονομάχου για σαφάρι λουκ. Αν διαθέτει γυμνασμένους κοιλιακούς, δέσε το πουκάμισο στη μέση.
Το μεσημέρι: με τζιν σορτσάκι τύπου boyfriend ή λουλουδάτο ψηλόμεσο, τσάντα ταχυδρόμου, τ-shirt μονόχρωμο σε έντονες αποχρώσεις και πλατφόρμες.
Το βράδυ: με μονόχρωμο σορτς (όχι στραφταλιζέ λες και θα βγεις να τραγουδίσεις σε πίστα) και μπλουζάκι με ανοιχτή πλάτη, φανελάκι με στρας, αέρινο floral see- through ή με κύματα και ψηλή πλατφόρμα ή jelly πέδιλο με στρας λεπτομέρειες.
Αν έχεις μερικά παραπανίσια κιλά:
Απόφυγε τα κολλητά στο δέρμα σορτς
Προτίμησε εκείνα που είναι πιο φαρδιά προς τα κάτω, με τσεπούλες πίσω (για να μικραίνει ο ποπός) και που έχουν ρεβέρ στο τελείωμα.
Το ιδανικό μήκος είναι σχεδόν μια πλάγιαπαλάμη πάνω από το γόνατο που θα καμουφλάρει ιδανικά την κυτταρίτιδα.
Μην συνδιάζεις το σορτς με body κορμάκι γιατί η κοιλίτσα θα φορτωθεί.
Συνδύασε το το σορτς με μια πιο φαρδιά μπλούζα.
Το ίδιο χρώμα σορτς (μαύρο για παράδειγμα) με το ίδιο χρώμα μπλούζας, θα κάνει τα ποδαράκια σου να δείχνουν πιο μακριά και τη σιλουέτα περισσότερο καλλίγραμη. Για να μην είναι μονότονο το λουκ, διάνθισέ το με φανταχτερά αξεσουάρ.
ΟΧΙ:
Στο `δεύτερο' λουκ. Είπαμε να είσαι σέξι, όχι να γίνεις το τραγούδι της Βίσση (ναι ναι στις τ....ς αναφερόμαστε!) Όταν ένα ρούχο γίνεται πρόστυχο, χάνει αμέσως και την αξία του. Εάν ας πούμε, προτιμήσεις ένα καυτό σορτσάκι, συνδύασέ το με φαρδύ μπλουζάκι και φλατ παπούτσια. Εάν όμως προτιμήσεις το πιο βερμουδέ στυλ, τότε βάλε ένα πιο στενό μπλουζάκι και πλατφόρμες.
Στο ολόσωμο σορτς αν είσαι πάνω από 40. Εάν δεν ανήκεις στις fit γυναίκες μετά τα 40, απόφυγε το ολόσωμο και πολύ καυτό σορτς που μόνο κολακευτικό δεν θα είναι. Άφησέ το για τις πιτσιρίκες όπως η Ήβη Αδάμου, που και να μην διαθέτουν το ιδανικό σώμα, έχουν το άλλοθι της ηλικίας.
Στα παραφορτωμένα σορτς! Μείνε καλύτερα μακριά από αυτά που έχουν και κουμπιά και έξτρα τσέπες και πολλά χρώματα ή είναι φτιαγμένα από υπερβολικά υφάσματα (λεοπάρ, ζαβρέ, παγιετέ)! Πες ναι στην απλότητα και άσε τα καρναβάλια για τις τραγουδίστριες β' διαλογής!
Στα "φουσκωτά" σορτς: αν δεν είσαι υπερβολικά αδύνατη ή τουλάχιστον δεν έχεις την κλασική μεσογειακή περιφέρεια, άστο καλύτερα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι έξτρα πόντους (και δεν εννοούμε στυλ).
Στα φαρδιά μέχρι το γόνατο. Δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από όγκο, προσθέτουν χρόνια και σου αφαιρούν όλη τη θηλυκότητα που έχεις.
Στα χρώματα που δεν σου πηγαίνουν. Αν είσαι αρκετά ανοιχτόχρωμη, απόφυγε τα λευκά μπεζ ή ανοιχτά ροζ. Προτίμησε τα φλούο (που είναι και πολύ trendy) ενώ αν είσαι σκουρόχρωμη, τα λευκά ή τα κίτρινα θα αναδεικνύουν τα μαυρισμένα πόδια σου.


http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...