Φωτισμός στο μπάνιο

Ο σωστός φωτισµός οµορφαίνει και το wc, όσο περιορισµένα και αν είναι τα τετραγωνικά του. Έτσι, µε µια καλλίγραµµη µπαταρία, από αυτές που στερεώνονται στο δάπεδο, µε ένα γεωµετρικό νιπτήρα και µε ένα σποτ κρυµµένο χαµηλά από πίσω, µπορείτε να κάνετε θαύµατα.


Εξίσου ωραία ιδέα είναι να τονίσετε το περίγραµµα του νιπτήρα µε κρυφό φωτισµό, φροντίζοντας αφενός να εφάπτεται ο νιπτήρας µε τον τοίχο, αφετέρου να κατασκευάσετε µια αντίστοιχη σκοτία καθ’ όλο το ύψος και το πλάτος του.

Σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό να εξασφαλιστεί άμεσο φυσικό φως για όλους τους εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν τρόποι ‘δανεισμού’ φωτός από δωμάτια που είναι καλύτερα φωτισμένα. Η ύπαρξη  για παράδειγμα εσωτερικών παραθύρων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διάχυση του φυσικού φωτός από τα ηλιόλουστα δωμάτια προς τους πιο σκοτεινούς χώρους. Ένας άλλος κλασσικός τρόπος είναι η αντικατάσταση του ξύλου στις πόρτες ή των ημικυκλικών φεγγιτών και των μικρών παραθύρων πάνω από τις πόρτες, από διάφανο, ημιδίαφανο ή χρωματιστό γυαλί. Διαχωριστικά σε σκάλες ή εσωτερικά δωμάτια που δεν έχουν παράθυρα μπορούν να κατασκευαστούν από ημί-διαφανή υλικά που επιτρέπουν στο φως να εισέλθει στο χώρο ενώ παράλληλα περιορίζουν τη θέα.
Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες του φωτισμού επιτρέπουν σήμερα την υλοποίηση σχεδόν κάθε ιδέας και πρότασης για το δημιουργικό φωτισμό κάθε σώρου μιας κατοικίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μιας νέας ποιοτικής προσέγγισης στο θέμα του αρχιτεκτονικού φωτισμού η οποία προχωράει  πέρα από τα αμιγώς τεχνικά θέματα και θέτει ως βασική προτεραιότητα την αισθητική ανάδειξη κάθε χώρου καθώς και τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας, περιγράφει τη νέα πραγματικότητα. Η ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού σε κάθε χώρο μιας κατοικίας καθώς και η εκ των προτέρων μέριμνα για το σχεδιασμό των κατάλληλων εκείνων λεπτομερειών φωτισμού, μπορούν να δημιουργήσουν χώρους λειτουργικούς, ευέλικτους και κυρίως προσωπικούς που να προάγουν την άνεση και ευχαρίστηση όσων ζουν σε αυτούς.


http://www.tsouxtres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...