Επιλογή αρώματος και ανθρώπινη διάθεση

Συχνά επηρεάζεται η διάθεσή και η ψυχολογία μας απέναντι σ’ ένα άτομο λόγω της αίσθησης που μας εξωτερικεύει. Σημαντικό παράγοντα στην εμφάνιση ενός ατόμου αποτελεί η μυρωδιά του.


Εκτός της προσώπικής μυρωδιάς του κάθε ατόμου που είναι δύσκολο να διακριθεί από απόσταση υπάρχει το άρωμά του. Το άρωμα εκτός της χαρακτηριστικής μυρωδιας που προσδίδει στο άτομο, αναδεικνύει και στοιχεία της προσωπικότητάς του δικαιολογώντας την επιλογή του.

Η επιλογή του αρώματος επομένως είναι άκρως προσωπική και δεν θα πρέπει να γινεται βάσει διαφημίσεων ή επιρροής από άλλα άτομα. Ο καθένας γνωρίζει ποιο είναι το άρωμα που ταιριάζει στην προσωπικότητά του. Καλό θα ήταν όταν θα δοκιμάζετε τα αρώματα να αφήνεται διαστήματα μεταξύ των δοκιμών ώστε να είστε σε θέση να διακρίνετε καλύτερα τη μυρωδιά του καθενός και να ξεκινάτε από λιγότερο ‘’δυνατά’’αρώματα ώστε να καταλήξετε στα πιο έντονα.

Αποφύγετε την επιλογή βάση της οσμής από τα μπουκάλια των αρωμάτων. Για μια ολοκληρωμένη άποψη πάνω στο κάθε άρωμα θα πρέπει να έχει περάσει λίγη ώρα. Για να είστε σίγουροι για το ποιο άρωμα σας ταιριάζει θα πρέπει να το δοκιμάσετε πάνω στο δέρμα σας, για παράδειγμα στον καρπό, χωρίς όμως να τον τρίψετε με τον άλλον γιατί έτσι αλλοιώνεται το άρωμα, διότι η κάθε κολώνια διαφέρει από δέρμα σε δέρμα. Τα συνήθη μέρη που μια γυναίκα ψεκάζεται με κολώνια είναι πίσω από τ’ αυτιά, στους καρπούς, στο στήθος και στα μαλλιά. Τα σημεία αυτά αν εξαιρέσουμε τα μαλλιά δεν έχουν επιλεγεί  τυχαία. Σ’ αυτά τα σημεία είναι αυξημένη η κυκλοφορία του αίματος και έτσι εξατμίζεται ευκολότερα το άρωμα.

Η ιδανική απόσταση για να βάλλετε άρωμα είναι να ψεκάσετε με τεντωμένο χέρι, δηλαδή η απόσταση του σώματος με την κολώνια να είναι όσο το χέρι σας.

Και για το τέλος ένα τελευταίο τιπ..για την διατήρηση του αρώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας ψεκάστε τα ρουχα και τα μαλλιά σας, με μέτρο όμως και από απόσταση.


http://www.diet4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...