Παπούτσια με κοινωνικές ευαισθησίες!

Οσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο τα πάνινα παπούτσια έχουν τη τιμητική τους. Πόσο μάλλον όταν έχουν μια ιστορία ανθρωπιστικού χαρακτήρα, η οποία δεν παύει να είναι και ιστορία μόδας.


Όλα ξεκίνησαν από τον γνωστό διαγωνισμό «The Amazing Race», όπου δύο νεαρά παιδιά, ο Blake Mycoskie και η αδερφή του, έλαβαν μέρος σ’ ένα διαγωνισμό με στόχο να νικήσουν τις δοκιμασίες του! Μεταφέρθηκαν λοιπόν στην Αργεντινή για να διαγωνιστούν και έπειτα, τα δυο αδέρφια επέστρεψαν πίσω στο Τέξας.

Agyness Deyn




Τον Ιανουάριο του 2006, o Blake αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του στη χώρα που τον μάγεψε. Ταξίδεψε στα μικρά χωριουδάκια της Αργεντινής, παρατηρώντας τους ανθρώπους, τον μόχθο τους, την πείνα τους, την ανάγκη για επιβίωση και ένιωσε ότι είναι ένα κομμάτι εκείνου του κύκλου ζωής.

Julia Roberts



Ο πετυχημένος νεαρός επιχειρηματίας από το Άρλινγκτον του Τέξας, παρατηρώντας τα μικρά παιδιά του χωριού που έτρεχαν και έπαιζαν στους δρόμους ξέγνοιαστα και ανέμελα, παρατήρησε ότι όλα τους ήταν ξυπόλητα. Εκεί γεννήθηκε και η ιδέα των TOMS Shoes. Ο Mycoskie στήριξε την εταιρεία του σε μία πολύ απλή ιδέα: για κάθε ζευγάρι παπούτσια που θα πουλάει, άλλο ένα θα δίνεται σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

Kristen Stewart



Αυτό είναι το μότο της εταιρείας TOMS Shoes, που εδώ και τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, προσφέροντας συγχρόνως στους μη έχοντες τα ίδια ακριβώς παπούτσια που αγοράζουν οι… έχοντες.

Η TOMS μέχρι σήμερα έχει δωρίσει περισσότερα από 600.000 ζευγάρια καινούργια παπούτσια σε παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο Blake Mycoskie θεωρείται από τους πιο πετυχημένους και πρωτοπόρους επιχειρηματίες και δίνει ομιλίες σε κορυφαία συνέδρια παγκοσμίως με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την φιλανθρωπία όπως την αντιλαμβάνεται αυτός τον 21ο αιώνα.

Liv Tyler



Θυμίζουν εσπαντρίγιες με λαστιχένια σόλα, αλλά και πολύχρωμες χίπη εκδοχές των Keds όταν βρίσκονταν στις δόξες τους. Τα μοντέλα άλλωστε δεν είναι τυχαία, αφού ο Mycoskie κράτησε τον πήχη ψηλά εξ αρχής, συνεργαζόμενος πριν από τρία χρόνια με την πιο κάζουαλ μάρκα του Ralph Lauren, Rugby, από την οποία μάλιστα χρησιμοποίησε περισσευούμενα υφάσματα.

Τα TOMS SHOES ιδρύθηκαν το 2006, τα patterns τους εμπνεύστηκαν από τα παπούτσια των αγροτών της Αργεντινής και πλέον στην Αμερική, Καναδά και Αγγλία έχουν γίνει ανάρπαστα.

Matt Damon



Πολλοί celebs φορούν TOMS. Από την Julia Roberts και τον Matt Damon, στους χιλιάδες ανώνυμους νέους της Αμερικής και όχι μόνον, τα TOMS έχουν γίνει must συνοδεύοντας ακόμα και νυφικά! Η μόδα ξεκίνησε με σύμμαχο τη φιλανθρωπία και το κοινωνικό έργο. Ήρθε η ώρα να κατακλυστούν οι δρόμοι από τα πολύχρωμα TOMS που θα αγγίξουν την καρδιά μας και θα ομορφύνουν το στιλ μας.

Scarlett Johansson



Zac Efron





www.protothema.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...