Προσοχή στα παυσίπονα

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων η λήψη οπιοειδών αναλγητικών κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης ή λίγο πριν την σύλληψη έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.


Η έκθεση της Αμερικανικής Επιθεώρησης Μαιευτικής και Γυναικολογίας, τονίζει πως οι μέλλουσες μητέρες που παίρνουν παυσίπονα, όπως η κωδεΐνη ή οξυκωδόνη θέτουν σε κίνδυνο τα νεογνά τους και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουν αναλγητικά μόνο αν είναι απαραίτητο και πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γυναικολόγο τους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, διαπιστώθηκε πως ένα σημαντικό ποσοστό των μητέρων που παρακολουθούνταν, και είχαν καταναλώσει οπιοειδή αναλγητικά είτε λίγο πριν μείνουν έγκυες, είτε νωρίς στην εγκυμοσύνη τους, γέννησαν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και ανωμαλίες διαπλάσεως.

Επιπλέον, ο κίνδυνος να πάσχουν τα νεογέννητά τους από ένα σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά ήταν σχεδόν διπλάσιος από εκείνες που δεν έκαναν ποτέ χρήση αυτών των φαρμάκων.
Οι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς είναι από τους πιο κοινούς τύπους των συγγενών ανωμαλιών, οι οποίες επηρεάζουν σχεδόν 40.000 βρέφη στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, ενώ συχνά στοιχίζουν ακόμα και την ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους τους.
Οι ειδικοί επεσήμαναν στην έκθεσή τους, πως είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να μείνουν, να μιλούν με τον γιατρό τους πριν πάρουν οποιοδήποτε φάρμακο. Άλλωστε σήμερα, υπάρχουν εναλλακτικές και ακίνδυνες λύσεις για πολλές από τις ασθένειες που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη (πονοκέφαλοι, αδιαθεσία, πρωινή ναυτία κ.λ.π.).
Καταλήγωντας, τόνισαν πως, οι γυναίκες κάνοντας υγιείς, προσεκτικές και πάντα κάτω από την σύμφωνη γνώμη των γιατρών τους επιλογές παρέχουν στον εαυτό τους την καλύτερη ευκαιρία για μια υγιή εγκυμοσύνη.


www.myself.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...