Η αξία των φυτών εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου εκτός από την καλλωπιστική αξία και τις διακοσμητικές προτάσεις που προσφέρουν τόσο σε δημόσιους όσο και ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους, παρουσιάζουν και πρακτικά πλεονεκτήματα που βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής μας.

Για παράδειγμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν την σκόνη που αιωρείται στους κλειστούς χώρους δεσμεύοντάς την στο φύλλωμά τους. Παράλληλα με τη διαδικασία της εξατμισοδιαπνοής απελευθερώνουν υδρατμούς αυξάνοντας την ατμοσφαιρική υγρασία των εσωτερικών χώρων η οποία συνήθως είναι ξηρή εξ’ αιτίας της χρήσης των κλιματιστικών και του καλοριφέρ.Τα φυτά αυτά που στο δικό μας μεσογειακό κλίμα καλλιεργούνται ως φυτά εσωτερικού χώρου είναι είδη που κατάγονται από την Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία, όπου και αυτοφύονται ή καλλιεργούνται ως φυτά εξωτερικού χώρου. Η καλλωπιστική αξία των φυτών εσωτερικού χώρου εντοπίζεται κυρίως στο φύλλωμά τους κι αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά στο δικό μας κλίμα διατηρούνται στην βλαστική φάση της ανάπτυξής τους και δεν ανθίζουν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και φυτά εσωτερικού χώρου που καλλιεργούνται για τα άνθη τους ή που ανθίζουν μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου με εντυπωσιακά άνθη

Αιχμέα: Ανθίζει από ηλικία 3 έως 5 ετών. Μετά την άνθηση καταστρέφεται αφού πρώτα από τη βάση του έχουν παραχθεί 2-4 παραφυάδες.
Ανθούριο: Τα πρωτότυπα άνθη με την κόκκινη σπάθη τους εμφανίζονται στο φυτό από τα μέσα της άνοιξης ως τις αρχές του φθινοπώρου.
Σπαθίφυλλο: Τα άνθη του περιβάλλονται μονόπλευρα από λευκή ευθυτενή σπάθη.
Στρελίτσια: Τα άνθη με τα πορτοκαλί και μπλε πέταλά τους μοιάζουν με πουλιά που πετούν. Ανθίζει σε ηλικία 4 έως 8 ετών και η άνθιση διαρκεί από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.
Γλοξίνια:  Έχει μεγάλο εύρος ανθοφορίας από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.
Γουζμάνια:   Τα εντυπωσιακά κόκκινα άνθη εμφανίζονται στο κέντρο της ροζέτας που σχηματίζουν τα φύλλα του φυτού.
Κουφέα: Τα κόκκινα άνθη της μοιάζουν με τσιγάρα και εμφανίζονται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.


www.gardenguide.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...