Δώστε έμφαση στο αγαπημένο σας στιλ

Αφού ήδη έχετε κάνει το πρώτο βήμα, αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι να δείτε με ποιους τρόπους, θα επέμβετε στο χώρο του σπιτιού σας, για να τονίσετε την νέα εικόνα.

Αφού φάγατε ατελείωτες ώρες να ψάχνετε περιοδικά  με ιδέες διακόσμησης και λίγο πριν πάθετε “fade out”, επιτέλους έχετε βρει  το στιλ της διακόσμησης που σας εκφράζει πραγματικά.
Και τώρα θα μου πείτε τι κάνουμε;
Ψυχραιμία ! Αφού ήδη έχετε κάνει το πρώτο βήμα και πιστεύετε ότι είσαστε σε καλό δρόμο..., αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι να δείτε με ποιους τρόπους, θα επέμβετε στο χώρο του σπιτιού σας, για να τονίσετε και να εγκαταστήσετε την νέα εικόνα, που ακόμα έχετε λίγο θολά στο μυαλό σας.
Διαλέξτε ένα “ξεχωριστό κομμάτι”, που θα εκφράζει το διακοσμητικό σας ύφος
Αυτό το χαρακτηριστικό κομμάτι, θα πρέπει με την παρουσία του να σφραγίζει το στιλ του χώρου και να κυριαρχεί αισθητικά, δίνοντας τον βασικό τόνο στο δωμάτιο. Αν αυτό το κομμάτι δεν αντικατοπτρίζει το ύφος σας, τότε κάτι θα λείπει από το δωμάτιό σας. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένα secretaire εποχής Queen Anne, εάν θέλετε να δώσετε ένα κλασικό και συνάμα παραδοσιακό ύφος, ή μια ιδιαίτερη σε έντονο χρώμα πολυθρόνα, εάν θέλετε να δώσετε ένα πιο μοντέρνο ύφος.
Χρησιμοποιήστε χρώματα που συνηθίζονται στο συγκεκριμένο στιλ
 Οι διάφορες μορφές ντεκόρ, συνήθως χαρακτηρίζονται και από μια συγκεκριμένη ποικιλία αποχρώσεων, στην χρωματική παλέτα. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας έχει τα κατάλληλα χρώματα. Για παράδειγμα, στο κλασικό στιλ θα είναι κάπως  περίεργο το αποτέλεσμα αν οι τοίχοι σας έχουν flashy αποχρώσεις ή σ’ ένα μοντέρνο δωμάτιο, με όλους τους τοίχους γύρω βαμμένους σε παστέλ κρεμ απόχρωση, μάλλον θα κάνετε τους επισκέπτες σας ν’ αναρωτιούνται για την αισθητική σας.

Φωτίστε σωστά το χώρο σας
Ο τρόπος που θα φωτίσετε ένα δωμάτιο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαποτίσετε το χώρο σας με το στιλ που έχετε αποφασίσει. Δοκιμάστε μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων, που θα τα χαρακτηρίζει η τεχνοτροπία του ύφους που θέλετε να κυριαρχήσει. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, τα μαροκινά φανάρια, οι ράγες με spots, οι επιτραπέζιες λάμπες με πολύχρωμα αμπαζούρ ή τα φωτιστικά με neon, θα δώσουν μια εντελώς διαφορετική αίσθηση, που θα  συμπληρώσει το ντεκόρ σας.
Διαλέξτε ένα μοτίβο, που θα δώσει έμφαση στο στιλ σας
Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να διαλέξετε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι ή μια συλλογή που θα καταδεικνύει την προσωπικότητα και τα ενδιφέροντά σας. Αυτή βέβαια η συλλογή, δεν θα πρέπει να αποτελείται από πολλά αντικείμενα. Τρία έως πέντε κομμάτια, είναι αρκετά. Για παράδειγμα σ’ ένα ασημένιο δίσκο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο πορσελάνινο σετ τσαγιού ή ένας πίνακας Warhol στον τοίχο θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στο χώρο σας.
Διαλέξτε ένα βιβλίο που θα υποστηρίζει το γενικό ύφος
Ένα μεγάλο όμορφο βιβλίο, ακουμπισμένο στο τραπέζι του σαλονιού μπορεί να προσφέρει μια διακριτική έμφαση στο στυλ που σας αρέσει, γι' αυτό το δωμάτιο. Το βιβλίο αυτό, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ασχολείται με την διακόσμηση του σπιτιού. Είναι καλύτερα να παρουσιάζει κάποιο θέμα, που να έχει σχέση με το στιλ που έχετε υιοθετήσει. Για παράδειγμα, ένα βιβλίο από το “MoMA”, που θα αναλύει την τεχνική Andy Warhol, αν έχετε επιλέξει να κρεμάσετε ένα πίνακά του στον τοίχο του δωματίου σας.
Χρησιμοποιήστε λουλούδια και φυτά, που ταιριάζουν με το στιλ του σπιτιού σας
Τα φυτά μπορούν να είναι φυσικά ή και τεχνητά, αρκεί να φαίνονται όμορφα και σωντανά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να βλέπεις σ’ ενα δωμάτιο, ένα μαραμένο φυτό. Φροντίστε λοιπόν να διαλέξετε φυτά που είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους.
Προσέξτε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα να ταιριάζουν με το νέο σας στιλ
Δείτε προσεκτικά κάθε διακοσμητικό αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε, να εναρμονίζεται με την νέα εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για το χώρο. Μπορεί να είναι κάποιο πολύ ξεχωριστό και αγαπημένο αντικείμενο αντικείμενο, ένας όμορφος μεγάλος καθρέφτης ή ένα ωραίο κινέζικο βάζο. Αν το νέο ύφος που προσπαθείτε να δώσετε στο χώρο, δεν ταιριάζει μ’ αυτά τα αντικείμενα, είναι καλό να τα πάρετε από το δωμάτιο, για να μην καταστρέψετε την συνολική εικόνα.
Αποφύγετε τις βιαστικές επιλογές
Θυμηθείτε: Η διακόσμηση είναι μια διαδικασία, που χρειάζεται μέθοδο και προγραμματισμό. Το να ψάχνετε για τα πιο κατάλληλα αντικείμενα, που θα τονίσουν και θα εκφράσουν το ύφος που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας, πρέπει να είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι διασκέδασης και να μην σας αγχώνει. Αυτές οι μικρές μας συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τονίσετε το στυλ που θέλετε, για το αγαπημένο σας σπίτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...