Το σπίτι, που είναι η καρδιά της οικογένειάς σας

Η αρχή μιας νέας εποχής, και κυρίως μια νέας χρονιάς, είναι ένας καλός λόγος ανανέωσης της διακόσμησης του σπιτιού σας.Το να μένεις σ’ ένα όμορφο και προσεγμένα διακοσμημένο σπίτι, χωρίς αμφιβολία θα βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής και πνευματικής μας υγεία, κι επιλέον θα δημιουργήσει ένα φιλόξενο καταφύγιο κατ’ αρχήν για εμάς τις ίδιες και στη συνέχεια στην οικογένειά μας και τους φίλους μας.
Ναι-ναι, ξέρω! Νιώθετε κουρασμένη, τα οικονομικά σας δεν συμφωνούν σε μεγάλα ανοίγματα, ο καιρός μάλλον δεν βοηθάει ... κ.λ.π…!
 Επειδή λοιπόν όλα είναι ανάποδα, εμείς σκεφτήκαμε και σας προτείνουμε κάποιες εύκολες και γρήγορες λύσεις, για να μετατρέψετε το μονότονο ίσως σπίτι σας, σ’ ένα υπέροχο, φιλικό και συνάμα φιλόξενο χώρο.

Δώστε έμφαση στα δωμάτια που χρησιμοποιείτε περισσότερο
Εάν δεν έχετε το χρόνο ή τον απαιτούμενο προϋπολογισμό να ανακαινίσετε ριζικά ολόκληρο το σπίτι σας, μπορείτε απλά να κάνετε “focus” μόνο στους χώρους που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, το καθιστικό, η κουζίνα και το μπάνιο είναι μια καλή ιεράρχηση για ν’ αρχίσετε τις αλλαγές μέσα στο σπίτι σας.
Βάψιμο: Μια ιδέα χαμηλού κόστους για να δώσετε σε ένα δωμάτιο νέα όψη
Το βάψιμο των τοίχων ενός δωματίου, είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας φωτεινά χρώματα θα κάνετε εύκολα το δωμάτιο αγνώριστο, ή εάν τα φωτεινά χρώματα σας κουράζουν, δοκιμάστε ουδέτερα χρώματα κι έπειτα πειραματιστείτε με τα διακοσμητικά αξεσουάρ σπιτιού. Μια εξίσου καλή λύση – εάν δεν θέλετε να μπείτε σε φασαρίες – είναι να βάψετε τον ένα τοίχο του δωματίου, που θέλετε να ανανεώσετε, σε κάποιο χρώμα που θα ταιριάζει με τους άλλους τοίχους ή με τα χρώματα των επίπλων σας ή την ταπετσαρία τους.
Διαλέξτε οικονομικά διακοσμητικά αξεσουάρ σπιτιού, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον
Μετά το βάψιμο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά και να βρείτε κάποια αντικείμενα χαμηλού κόστους, όπως κορνίζες, καθρέπτες, μαξιλάρες δαπέδου και φωτιστικά, που θα σας βοηθήσουν για να δημιουργήσετε εύκολα, ένα νέο look στο χώρο σας. Αυτήν την εποχή, με τις εκπτώσεις, θα μπορούσατε ακόμα να κοιτάξετε και για ένα νέο χαλί, που σίγουρα θα δώσει νέα αίγλη στο ανανεωμένο σας δωμάτιο. Επιπλέον ένας μεγάλος καθρέφτης θα δώσει αέρα στο χώρο και θα αναβαθμίσει την εικόνα του.
Οι πίνακες είναι μια “αρτίστικη» επένδυση, που δίνει στιλ στον τοίχο σας
Από πότε έχετε να πάρετε ένα νέο πίνακα; Μάλλον δεν θυμάστε!
Καλές μου φιλενάδες δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για ακριβά έργα τέχνης, εκτός εάν βέβαια το αντέχει το πορτοφόλι σας.
Μπορείτε πολύ απλά, να ακολουθήσετε κάποιες άλλες λύσεις, που θα σας δώσουν εξίσου όμορφο αποτέλεσμα. Κατ’ αρχήν, μπορείτε να αλλάξετε τις κορνίζες σε κάποιους πίνακες που ήδη μπορεί να έχετε, κι έτσι να τους δώσετε μια νέα εικόνα. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε κάποιες μεγάλες κορνίζες και μέσα να τοποθετήσετε αντίγραφα των αγαπημένων σας έργων τέχνης σε πόστερ, που εύκολα σε πρώτη ευκαιρία θα μπορείτε να αλλάζετε. Αν αυτό τώρα το υποστηρίξετε κατάλληλα και με τον απαραίτητο φωτισμό, η αλλαγή στο χώρο σας θα είναι ριζική!

Για καλύτερο αποτέλεσμα, δώστε βάση στις λεπτομέρειες
Η αντικατάσταση των επίπλων, τα καινούργια χαλιά, καθώς και άλλες μεγάλες αλλαγές, μπορεί να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τη μια πλευρά, κοστίζουν όμως από την άλλη, κι όπως είπαμε, μπορεί να μην είναι η κατάλληλη εποχή για τέτοια...! Όμως, εάν τοποθετήσετε στα φωτιστικά σας  ροοστάτες, έχοντας έτσι την δυνατότητα να παίξετε με την ενταση του φωτός μέσα στο χώρο, πολύ εύκολα, μπορείτε να δώσετε ένα νέο κλίμα στο δωμάτιό σας. Μια άλλη απλή αλλαγή, είναι να αλλάξετε τους διακόπτες στους τοίχους, δίνοντας μια ευχάριστη χρωματική νότα στο χώρο σας.

Τα "οφέλη" από ένα καλά διακοσμημένο σπίτι

Πιστέψτε με! Είναι πολύ δύσκολο – πριν αρχίσετε τις αλλαγές - να συνειδητοποιήσετε τα πραγματικά οφέλη από ένα καλά διακοσμημένο σπίτι.
Κι από την άλλη, όλες μας ελπίζουμε, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε το σπίτι των ονείρων μας.
Το σπίτι μας, είναι το ασφαλές μας καταφύγιο, μια βασική και πάνω απ’ όλα λειτουργική ανάγκη για τη ζωή μας, που επηρεάζει την σωματική, την κοινωνική και την πνευματική υγεία μας.
Σκεφτείτε το: Το σπίτι μας, είναι ο χώρος όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, για να σκεφτούμε και να προγραμματίσουμε το μέλλον μας, για εμάς τις ίδιες και για την οικογένειά μας.
Κάνοντας λοιπόν μια ανακαίνιση στο σπίτι σας, ίσως με κάποιες μικρές αισθητικές αλλαγές σε κάθε δωμάτιο για αρχή, από τη μια πλευρά θα φτιάξετε τη διάθεσή σας, κι από την άλλη θα έχετε κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεστε για: «το σπίτι, που είναι η καρδιά της οικογένειάς σας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...