Κυτταρίτιδα Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας απασχολεί στις μέρες μας 7 στις 8 γυναίκες.

Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας απασχολεί στις μέρες μας 7 στις 8 γυναίκες.

Ανεξάρτητα από το εάν είστε παχύσαρκες ή όχι το πρόβλημα της κυτταρίτιδας υπάρχει και μας απασχολεί.
Πόσα είδη κυτταρίτιδας υπάρχουν: Έχουν σημειωθεί τρία είδη κυτταρίτιδας, που αναφέρονται με τους όρους συσχετισμένη, σκληρή και μαλακή. Η συσχετισμένη κυτταρίτιδα οφείλετε στην κατακράτηση λίπους και νερού, η σκληρή στην κατακράτηση μόνο λίπους και η μαλακή στην κατακράτηση μόνο νερού. Επίσης έχει παρατηρηθεί πόνος κατά την πίεση της περιοχής που πάσχει από σκληρή κυτταρίτιδα.

Σε ποια σημεία εμφανίζετε η κυτταρίτιδα: Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα πιο διαδεδομένα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, οι γάμπες, η κοιλιά και το στομάχι.

Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από αυτή: Κατ’ αρχάς πρέπει να γνωρίζεται ότι οι καπνίστριες και οι γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ αυξάνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας που τους απασχολεί. Άρα καλό θα ήταν να ελαττωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η κατάχρηση τσιγάρου και αλκοόλ. Ακόμη, νομίζω πως ήρθε η ώρα να κρύψουμε στο συρτάρι τη καθιστική ζωή αντικαθιστώντας τη με αεροβική άθληση παντός τύπου.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή μου: Αν είστε αποφασισμένη να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, εκτός από τον τρόπο ζωής πρέπει να αλλάξετε και το διατροφολόγιο σας. Ξεχάστε τα φαγητά πλούσια σε ζωικά ή κορεσμένα λίπη, τη πρόσληψη υδατανθράκων και κυρίως ζάχαρης, καθώς επίσης και της μεγάλες ποσότητες αλατιού, εφόσον σε αυτό οφείλετε η κατακράτηση υγρών. Αντιθέτως, πρέπει η καθημερινή σας διατροφή να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ ενδιάμεσα των γευμάτων και όχι παράλληλα με αυτά η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού είναι αναγκαία. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να συμπεριληφθεί και η καλή σας ψυχολογία!

Κατά πόσο η χρήση καλλυντικών κατά της κυτταρίτιδας βοηθά: Σαφώς η χρήση λιποδιαλυτικών και συσφιγκτικών κρεμών βοηθά αρκετά, αλλά θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα εάν γίνεται παράλληλα με όλα τα παραπάνω. Επίσης το μασάζ και η χρήση σάουνας θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα σας.

Καλή επιτυχία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...