Figure Flattery: Το καλοκαιρινό φόρεμα

Δείξε τα κάλλη σου, κρύψε τα πάχη σου: Ένας σύντομος και αποτελεσματικός οδηγός για να ντυθείς χωρίς να εκτεθείς και να λάμψεις με ένα από τα πιο θηλυκά, όμορφα, χαρακτηριστικά ρούχα του καλοκαιριού.


1. Σεμιζιέ: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά ρούχα, λατρεμένο και διαχρονικό. Το φόρεμα που θυμίζει μακρύ πουκάμισο είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας με εφηβικό σωματότυπο, που θέλει να προσθέσει στη φιγούρα της την illusion της καμπύλης. «Κάνει μέση» δηλαδή.
2. 50s retro: Σίγουρα ένα είδος που αξίζει την προσοχή, αν όχι την αγάπη, του «αχλαδιού», αφού καλύπτει την περιφέρεια και αναδεικνύει το παραδοσιακά καλοφτιαγμένο άνω μέρος του σώματός του (λεπτή μεσούλα, στητό στήθος, decent μπρατσάκια).
3. Μικρό μαύρο φόρεμα: Το στιγμιαίο αδυνατιστικό. Συνδύασέ το με το μαύρισμά σου κι ένα ζευγάρι μίνιμαλ strappy πέδιλα ή σανδάλια και καμάρωσε τα αποτελέσματα στον καθρέφτη.
4. Καρό: Παραμένει ένα από τα κολακευτικότερα και διαχρονικότερα μοτίβα, με την προϋπόθεση ότι θα το επιλέξεις σε σκούρα διχρωμία. Έχει την τάση να «κόβει», αλλά όχι να κουκουλώνει. Είναι, μεταξύ μας τώρα, και μια καλή οικονομική επένδυση, αφού τα καρό αυτού του τύπου φοριούνται πλέον όλο, μα όλο το χρόνο.
5. Μίνι: Ο σωματότυπος με το αποκαλούμενο «αντρικό» πάχος, που συγκεντρώνεται στην κοιλίτσα και τη γύρω της περιοχή, είναι τις περισσότερες φορές «προικισμένος» με καλλίγραμμα πόδια. Διαλέγοντας ένα φόρεμα με σούρα στη μέση, έχεις χώρο να «κρύψεις» κοιλιά και / ή love handles και να αφήσεις να φανούν μόνο οι θεσπέσιες ποδάρες.


6. Tunic dress / Καφτάνι: Άλλο ένα ιδανικό κομμάτι για τη γυναίκα που έχει πράγματα να κρύψει σε μέση / κοιλιά, ενώ είναι σε θέση να αποκαλύψει καλοφτιαγμένες γάμπες και μηρούς.
7. Ριγέ φόρεμα: Η παλαιά θεωρία καταρρέει διότι, γλυκά μου κορίτσια, κατόπιν ερευνών αποδείχθηκε πως οι ρίγες που τελικά «κόβουν πόντους» είναι όχι οι κάθετες, αλλά οι οριζόντιες. Ειδικά αν παίξεις με μια βασική διχρωμία και επιλέξεις ένα φόρεμα στο οποίο να «επιβάλλεται» οπτικά η πιο σκούρα απόχρωση (π.χ. navy blue φόρεμα με λεπτή λευκή οριζόντια ρίγα «κρύβει εκατοστά» - λευκό φόρεμα με navy blue λεπτή ρίγα κάνει το πράγμα πιο «δύσχρηστο»).
8. Λευκό φόρεμα: Ένας προδότης, Εφιάλτης και εφιάλτης της μέσης γυναικείας σιλουέτας. Για να μοιάζεις μια θεά στα λευκά, αφού τόσο υπέροχα πλαισιώνεται το μαύρισμα από το εν λόγω ρούχο, είναι να το "πιάσεις" από την πιο ρομαντική του πλευρά, με φαρδιές ή μάξι φόρμες, μπροντερί, casual-chic δαντέλες και άλλα τέτοια.
9. Εμπριμέ φόρεμα: Φόβος και τρόμος των περισσότερων γυναικών, αν και δεν θα’πρεπε. Το «κουμπί» του για να «κόβει πόντους» είναι να διαλέγεις μοτίβο μεγάλο σε μέγεθος. Απλό παράδειγμα: Λαχούρι ναι, πουά όχι.
10. Μάξι: Το θαυμάζουμε άνετα και στις μικρόσωμες, αρκεί να συνοδεύεται από wedge σε ταιριαστή natural υφή (ξύλο, ψάθα). Δοκίμασέ το και με εσπαντρίγια με τακούνι. Προσοχή: Εδώ χρειάζεται μια μικρή τσάντα με μακρύ λουρί, που να φοριέται χιαστί πάνω στο σώμα. Μη σε δούμε έτσι petite με το μακρύ φόρεμα και καμιά βαλίτσα στο χέρι, να ξέρεις πως θα στεναχωρηθούμε.
Bonus: Μια λίστα από βασικούς κανόνες-πασπαρτού, να ’χουμε να πορευόμαστε:
- Η αμπίρ γραμμή κονταίνει. Γεγονός.
- Η γραμμή Α ταιριάζει σε όλα, μα όλα τα σώματα.
- Πέρα από το κλασικό δίλημμα «μίνι ή μάξι» (το λύσαμε παραπάνω), ειδικά φέτος υπάρχει και το μίντι μήκος που ταιριάζει σε όλα, μα όλα τα σώματα (ναι, και αυτό).
- Διάλεγε σχέδια που εστιάζουν στα θετικά σου σημεία και απομακρύνουν την προσοχή από τα αρνητικά. Απλό παράδειγμα: Αν έχεις μεν περιφέρεια (αχ, αυτή η αθάνατη λεκάνη της Μεσογείου) αλλά και το εφηβικό στητό στήθος που συνήθως «πάει πακέτο» μαζί της, επένδυσε σε ένα φόρεμα με εντυπωσιακό ντεκολτέ.
- Το έχουμε πει, αλλά θα το ξαναπούμε και θα το ξαναλέμε: Μερικές φορές, είναι πιο ωραίο και κολακευτικό το να διαλέγεις ένα φόρεμα που ακολουθεί χαλαρά τη γραμμή του σώματος με τα ολίγα παραπανίσια κιλά, παρά να το «κουκουλώνεις» κάτω από φαρδιές φορεματάρες-αντίσκηνα.
- Το σωστό ζευγάρι παπούτσια απογειώνει το κάθε φόρεμα τόσο από άποψη στυλιστική όσο και από άποψη σωματότυπου: Όσες «τυχερές» υποφέρουν τώρα το καλοκαίρι από κατακράτηση και πρησμένη γαμπίτσα, ας παρουσιάσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα φορώντας chunky τακούνια με πλατφόρμα μπροστά («φιάπα», όπως τη λένε οι καλοί και έμπειροι υποδηματοποιοί και σχεδιαστές).
- «Τι να φορέσω από πάνω»: Η πιο ασφαλής επιλογή για να «θωρακίσεις» ένα φορεματάκι και μαζί του τον εαυτό σου απέναντι στις βραδινές καλοκαιρινές δροσούλες δεν είναι άλλη από το κλασικό λεπτό cardigan. Προτείνουμε να έχεις δύο να «παίζουν» σε ουδέτερες ή αγαπημένες σου αποχρώσεις, ώστε να τα συνδυάζεις εύκολα με κάθε σου φόρεμα.
- Αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις ηλιοθεραπεία, κάνε self tan: Το μαύρισμα «κόβει» πάντα από παντού, όχι μόνο από τα πόδια αλλά και από τα μπρατσάκια που συχνά προβληματίζουν, ακόμη κι αν το στρίφωμα προεκτείνεται μέχρι αστράγαλο.


http://www.stylista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...