Πέντε λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας

 Αν και οι περισσότερες από εμάς ξέρουμε χαρτί και καλαμάρι τι ακριβως πρέπει να κανουμε για να διατηρούμε το δέρμα μας λαμπερό και φρέσκο, ωστόσο μαζοχιστικά καταφεύγουμε σε τεμπέλικες και μισές λύσεις. Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρουμε την επιδερμίδα μας στα σοβαρά;


       1. το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση στα κύτταρα. Κρίμα που δεν το γράφουν και αυτό έξω από τα πακέτα, θα το είχαμε πάρει λίγο πιο σοβαρά. Οπότε, μη το αναβάλλετε άλλο. Κόψτε το.

       2. μη πειραματίζεστε με το δέρμα σας, χρησιμοποιώντας καινούρια προϊόντα όλη την ώρα. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, μη διστάσετε να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας για καλλυντικά προϊόντα φαρμακείου. Μπορεί να είναι ακριβότερα από τα απλά, αλλά κάνουν μεγάλη διαφορά.

       3. με προσοχή στον ήλιο. Φροντίστε η αντιηλιακή προσώπου σας να είναι υψηλής προστασίας. Στατιστικά, τα δέρματα με πρόωρη γήρανση το οφείλουν 80% στην αλόγιστη ηλιακή έκθεση. 

       4. σωστή, μεσογειακή διατροφή. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που παρέχουν τα λαχανικά και τα φρούτα συμβάλλουν στη λαμπερή επιδερμίδα.

       5. την ενυδατική σας και τα μάτια σας. Μη τη τσιγκουνεύεστε αν θέλετε το δέρμα σας να είναι πάντα απαλό και νεανικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...