Η χαρά της ηδονής

Ο οργασμός είναι το κυρίαρχο κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας και αποτελεί ένα πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό σύστημα δεδομένων.


Η σημαντικότητά του «αναγκάζει» τη γυναίκα κάποιες φορές να καθηλώνεται αγχωτικά στην αναζήτησή του και σε άλλες περιπτώσεις να παγιδεύεται μοιραία όταν πιστεύει ότι το όλον της σεξουαλικής της συμπεριφοράς είναι η οργασμική της κορύφωση.
Μερικές γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμό μόνο με ερεθισμό της κλειτορίδας, άλλες πάλι δεν μπορούν να φτάσουν στον οργασμό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αν δεν υπάρχει συγχρόνως και κλειτοριδικός ερεθισμός με το χέρι τους ή με το χέρι του συντρόφου τους. Αυτές οι γυναίκες δεν υπάγονται στις διαγνωστικές θέσεις του ανεσταλμένου γυναικείου οργασμού (ανοργασμία). Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά για να φτάσει στον οργασμό δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημα, αλλά να ζητάει από το σύντροφό της να την ερεθίζει κι εκείνος στην κλειτορίδα της. Ο γυναικείος οργασμός είναι ένας, και είτε ενεργοποιείται κλειτοριδικά είτε κολπικά, πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των μυών του κόλπου.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν και οι δύο ότι η γυναίκα απολαμβάνει τη σεξουαλική επαφή χωρίς να φτάνει υποχρεωτικά πάντοτε σε οργασμό. Επίσης, η γυναίκα διεγείρεται πιο αργά, φτάνει στην κορύφωση πιο αργά και επανέρχεται στο κανονικό πιο αργά απ’ ό,τι ο άντρας. Γι’ αυτόν το λόγο είναι απαραίτητα τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, που αρκετά ζευγάρια παραμελούν, ώστε να μπορέσει η γυναίκα να προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά στη σεξουαλική συμμετοχή της.
Επιπλέον, η γυναίκα όσο μεγαλώνει ηλικιακά τόσο και αυξάνει την οργασμική της ικανότητα. Οι γυναίκες που είναι στην αρχή της σεξουαλικής ζωής τους έχουν στατιστικά πολύ λιγότερους οργασμούς σε σχέση με αυτές που είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια σεξουαλικά ενεργές. Μία παράμετρος που πρέπει να εκτιμηθεί καθοριστικά είναι ο τρόπος που η ίδια η γυναίκα βιώνει τη σεξουαλικότητά της μέσα από τις εμπειρίες της, την αυτοεκτίμηση, καθώς επίσης και την καλή εικόνα που έχει για το σώμα της. Η ίδια θα νιώσει πολύ πιο άνετα όταν αισθανθεί τη συνεχή αποδοχή από το σύντροφό της. Σημαντικό ρόλο επίσης διαδραματίζουν οι προσδοκίες που έχει και το τι σηματοδοτεί σε συναισθηματικό επίπεδο ο οργασμός για την ίδια.
Η γυναίκα ως αντικείμενο πόθου και πρωταγωνίστρια των σεξουαλικών φαντασιώσεων του άνδρα εραστή της και μπροστά στην ανάγκη της να είναι επιθυμητή και να ικανοποιήσει το σύντροφό της, αναπτύσσει ένα άγχος αυτοπαρατήρησης, που μπορεί να την οδηγήσει σε αναστολή του οργασμού. Λόγω αυτού του άγχους υποδύεται ρόλους ψεύτικου σεξουαλικού ερεθισμού και υποκρίνεται οργασμικές κορυφώσεις. Ουσιαστικά, η γυναίκα εκείνη τη στιγμή «απέχει» από την ερωτική πράξη ως πρωταγωνίστρια της σκηνής και συμμετέχει σε αυτήν μέσα από έναν άλλο ρόλο που σκοπό έχει να ευχαριστήσει το σύντροφό της και να του προσφέρει τον οργασμό. Χάνει έτσι τη δυνατότητα να αφεθεί ολοκληρωτικά στην ερωτική πράξη και να απολαύσει τη χαρά της ηδονής.
Όπως αντιλαμβάνεστε, για να απολαμβάνει μια γυναίκα την ερωτική πράξη πρέπει να είναι χαλαρή και χωρίς το άγχος του οργασμού.


 http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...