Μάθημα μόδας: εσπαντρίγιες

Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ένα ζευγάρι, για να το φορούν με το καλοκαιρινό τους φόρεμα, το αγαπημένο τους λευκό τζιν ή με ένα καφτάνι.
Οι εσπαντρίγιες, κατάγονται από την Ισπανία και την Πορτογαλία και το χαρακτηριστικό τους είναι η πλεκτή σόλα από σχοινί.


Αρχικά οι εσπαντρίγιες ήταν τα παπούτσια χωρικών, πολεμιστών και ψαράδων της Μεσογείου. Οι σημερινές εσπαντρίγιες έχουν ψηλό τακούνι και δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε μια πολεμική σύρραξη ή σε ένα ταξίδι για ψάρεμα. Την απόλυτη μοδάτη εκδοχή τους κατασκευάζει ο Christian Louboutin, οι εσπαντρίγιες του οποίου βρίσκονται στη λίστα με τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά παπούτσια κάθε σεζόν.
Οι πρώτες ψηλές εσπαντρίγιες
Η ισπανική εταιρεία παπουτσιών Castaner έφτιαχνε εσπαντρίγιες ήδη από το 1776, αλλά το 1960 κόντευε να φτάσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο Υves Saint Laurent είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει από την Castaner να δημιουργήσει ένα ψηλοτάκουνο ζευγάρι και αυτό ήταν που έσωσε την Castaner από την καταστροφή. Κανείς δεν το είχε σκεφτεί πιο πριν, αλλά μόλις οι ψηλοτάκουνες εσπαντρίγιες έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά προκάλεσαν σάλο. Σήμερα, η Castaner είναι από τις πιο θρυλικές εταιρείες τόσο στην Ισπανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και η αγαπημένη των ανθρώπων της μόδας, αφού οίκοι όπως οι Yves Saint Laurent, Louis Vuitton και Donna Karan κατασκευάζουν τις εσπαντρίγιες τους εκεί.


http://www.fashionlove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...