Πριν και μετά!

Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης είναι υπερβολική ενέργεια και προσπάθεια που καταναλώνεται προ της επίτευξης του οργασμού , και η ολική απάθεια που τον ακολουθεί. Συνήθως , η συμπεριφορά αυτή αποτελεί αντρικό χαρακτηριστικό λόγω της αντρικής δυνατότητας να ολοκληρώνουν πολύ πιο σύντομα από την γυναίκα σύντροφο τους αφήνοντας την πολλές φορές ανικανοποίητη από το ερωτικό παιχνίδι.



Η σεξουαλική πράξη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αγώνας δρόμου που καταλήγει στην ολική εξάντληση. Μια αδιάφορη και απαθής στάση μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης προκαλεί αρνητικά συναισθήματα προς τον ένα ή και τους δύο συντρόφους. Για αυτό το λόγο ο ένας σύντροφος πρέπει να γνωρίσει ο τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου και μαζί να προσπαθούν για την αμοιβαία κάλυψη τους.


Οτιδήποτε προκαλεί ερεθισμό ανήκει στην κατηγορία των προκαταρτικών -το πριν!
Η Ανατολίτικη φιλοσοφία παρομοιάζει την σεξουαλική διέγερση στην γυναίκα σαν το νερό που σιγά- σιγά ζεσταίνεται μέχρι που καιει , αρχίζει να εξατμίζεται και σταδιακά κρυώνει ενώ αντίθετα παρομοιάζει την διέγερση στον άντρα σαν την φωτιά η οποία αναφλέγεται σε έντονους ρυθμούς και ξεθυμαίνει εύκολα. Τα δύο αντίθετα αυτά στοιχεία , το νερό και η φωτιά , μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα μεταξύ τους , εάν υπάρχει ισορροπία και να μεταμορφωθούν σε ατμό , ο οποίος έχει μια τάση εξύψωσης. Η εξύψωση αυτή είναι ανάλογη με την ενέργεια που διοχετεύεται κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης από τα κέντρα του εγκεφάλου. Πως μπορούμε να φτάσουμε στην σεξουαλική αρμονία και στην συμφιλίωση των δύο διαφορετικών τρόπων διέγερσης ; Με την επικοινωνία ! Όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της σεξουαλικής διέγερσης ενώ ο άλλος ακόμα βρίσκεται στα αρχικά στάδια , πρέπει να εναρμονιστούν και όχι ο καθένας να προχωρήσει ξεχωριστά από τον άλλο. Ένας άντρας , καλό θα ήταν να λαμβάνει υπόψη το στάδιο διέγερσης της συντρόφου του , καθυστερώντας την δική του διέγερση , μέχρι που και οι δύο να βρίσκονται στο ίδιο στάδιο για να προχωρήσουν ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Αυτό γίνεται όταν ο σκοπός του κάθε συντρόφου είναι να ευχαριστήσει τον άλλο και όχι αποκλειστικά τον εαυτό του και τα προκαταρτικά αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο η επιθυμία του ενός για τον άλλο μετατρέπεται σε σωματική διέγερση.


Το μετά , που είναι το τι ακολουθεί την σεξουαλική πράξη και τον οργασμό , είναι εξίσου σημαντικό με τα προκαταρτικά. Μετά την επίτευξη του οργασμού , το ζευγάρι θα πρέπει να παραμένει για ένα χρονικό διάστημα κοντά. Η κοντινή αυτή αίσθηση δημιουργεί το συναίσθημα του δεσμού και της αφοσίωσης. Μετά την πανέμορφη εμπειρία της σεξουαλικής πράξης και την ικανοποίηση όλων των σεξουαλικών αναγκών , καλύπτεται και οι ανάγκη των δύο συντρόφων για τρυφερότητα και επικοινωνία , όχι λεκτική επικοινωνία , αλλά επικοινωνία που προκύπτει μέσα από τις κινήσεις και τις αισθήσεις. Μετά την ικανοποίηση και τον οργασμό , το σώμα φτάνει σε ένα υπέρτατο στάδιο χαλάρωσης που μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι στην απόλυτη ευχαρίστηση.

Πρέπει να αποφεύγεται η ερωτική πράξη χωρίς να υπάρχουν προκαταρτικά. Σύμφωνα με την Ανατολίτικη φιλοσοφία τα σώματα πρέπει να έρθουν σταδιακά στην απόλυτη διέγερση για να επιτυγχάνεται έτσι η αρμονία που θα οδηγήσει σε ένα σαφώς καλύτερο οργασμό.

Πρέπει να αποφεύγεται μετά την σεξουαλική πράξη ο ένας από τους δύο συντρόφους ή και οι δύο να σηκώνονται απότομα και να απομακρύνονται. Η παραμονή τους στον χώρο και στην σωματική θέση στην οποία προηγήθηκε η σεξουαλική πράξη για λίγη ώρα , χαρίζει οικειότητα , τρυφερότητα και εσωτερική ζεστασιά.


Η σωστή σεξουαλική πράξη δεν οδηγεί στην ολική εξάντληση αλλά στην ολική ικανοποίηση. Αν οι σύντροφοι αφιερώνουν χρόνο σε χάδια , αγκαλιές , παιχνίδια προ της σεξουαλικής πράξης αλλά και μετά τότε είναι σίγουρο ότι η μεταξύ τους σχέση θα είναι πιο υγιής και πιο ολοκληρωμένη. Το ερωτικό παιχνίδι οδηγεί στην ερωτική απόλαυση. Μην το αγνοείτε και μην υποβιβάζετε την σημασία του.





http://sxeseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...