Πως να προστατεύσετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι..

Επιτέλους μπήκαμε στις ζέστες μετά από τον παράξενο καιρικό φαινόμενο των βροχών του Μαΐου, άλλα είναι δύσκολο να απολαύσουμε την σεζόν άμα το δέρμα σας δεν είναι έτοιμο για ζέστες. Ακμή στο σώμα, εσωτερικό γύρισμα τριχών και κάψιμο από τον ήλιο, στερούν την διασκέδαση της σεζόν.


Ετοιμαστείτε για τα κοντύτερα σορτσάκια και τα μικροσκοπικά μαγιό ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό για την καλοκαιρινή περιποίηση του δέρματος.

Ακμή Σώματος

Τα σπυράκια μπορεί να κάνει και τις ποιο αισιόδοξες από μας να αισθανόμαστε ανήσυχες ειδικά όταν αφορά το σώμα μας. Ακμή στην μέση είναι πολύ συχνό όπως και σπυράκια στο σώμα άμα οι πόροι του σώματος φράξουν και μολυνθούν.
Τι το προκαλεί; Ζεστή θερμοκρασία και υγρασία ταυτόχρονα δημιουργούν την παραγωγή υπερβολικού λαδιού, αποφέροντας έτσι ακμή στην πλάτη, μέση και στήθος όπου χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να θεραπευτούν από την ακμή στο πρόσωπο.
Πως μπορείτε να την αποφύγετε; Να φοράτε ελαφριά ενδύματα κατασκευασμένα από σαπροφυτικά υφάσματα ώστε να τραβήξουν την υγρασία από το δέρμα προτού δημιουργηθεί το πρόβλημα. Το ίδρωμα το καλοκαίρι μπορεί να φράζει τους πόρους γρηγορότερα προτού προλάβετε να κάνετε ντους, γι’ αυτό φροντίστε να πλυθείτε το γρηγορότερο μετά από γυμναστική ή μετά από ώρα στον ήλιο.
Πώς να την εξαφανίσετε; Φροντίστε την ακμή του σώματος με φαρμακευτικό αφρόλουτρο σώματος που περιλαμβάνει σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ όπου βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι. Επίσης απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα λαδιού από κλαδιού τσάι πάνω στην ακμή για φυσική-αντιβακτηριακή θεραπεία.

Ξερό δέρμα

Η καλοκαιρινή μόδα για μας τις γυναίκες αποκαλύπτει αρκετό δέρμα γι’ αυτό σιγουρευτείτε ότι το δέρμα σας φαίνετε υγιείς, όχι ξερό.
Τι το προκαλεί; Προβολή στον ήλιο, γυμναστική, αφυδάτωση και επανειλημμένες βουτιές στην πισίνα προκαλούν στην ξηρασία του δέρματος.
Πως μπορείτε να το αποφύγετε; Συχνή απολέπιση και ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να είναι σε άριστη κατάσταση. Να προσέχετε όμως όταν επιλέγετε προϊόντα δέρματος γατί  πολύ εύκολα μπορείτε να ξεφύγετε και να μεταχειριστείτε το δέρμα σας σκληρά.
Πώς να το εξαφανίσετε; Προχωρήστε σε φυσική ή χημική απολέπιση μία ή δύο φορές την βδομάδα. Φυσική απολέπιση περιλαμβάνει τρίψιμο προσώπου και μάσκες. Αποφύγετε τα προϊόντα που περιλαμβάνουν κελύφη καρπών φυτικής παραγωγής διότι μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σας με τα εξογκώματα των. Αντιθέτως δοκιμάστε ένα προϊόν με καρπούς απολέπισης όπου το σχήμα τους είναι στρογγυλό και πολύ ποιο απαλό. Χημική απολέπιση κάνει χρήσει των άλφα υδροξυοξέα και  βήτα υδροξύ οξέα για να μαλακώσει και για να αφαιρεθούν τα  νεκρά κύτταρα του δέρματος. Πάντα μετά την απολέπιση απλώστε αφιδρωτική κρέμα ώστε να κλείσουν οι πόροι σας. Τύπου τζελ είναι ειδικά ελαφριές και αναζωογονητικές για το καλοκαίρι, όπου τις συντηρούμε στο ψυγείο για να διατηρούνται δροσερές κάθε φορά που τις χρησιμοποιούμε.

Εισδύουσες τρίχες

Πολλές γυναίκες χρειάζεται να καθαρίσουμε το μπικίνι προτού βγούμε στην παραλία, άλλα δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα από το κόκκινο ερεθισμένο δέρμα. Εισδύουσες τρίχες, ή ερεθίσματα από το ξυράφι δημιουργούνται μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση όταν οι τριχούλες παγιδεύονται μέσα στο θυλάκιο της τρίχας και μεγαλώνουν εσωτερικά μέσα από το δέρμα.
Τι το προκαλεί; Εισδύουσες τρίχες συχνά δημιουργούνται όταν ξυριζόμαστε βαθιά.
Πως μπορείτε να το αποφύγετε; Όταν ξυριζόσαστε μην τεντώνετε το δέρμα πάρα πολύ, να ξυρίζετε τις τρίχες στην κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες, και πιέστε ελαφριά με το ξυράφι. Άμα είδη έχετε αναπτύξει εισδύουσες τρίχες επισπευτείτε τον δερματολόγο σας για συμβουλές και ρωτήστε για μόνιμη αφαίρεση όπως αποτρίχωση με λέιζερ.
Πώς να τις εξαφανίσετε; Άμα είδη έχετε εισδύουσες τρίχες, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που περιλαμβάνει σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ ώστε να κάνετε απολέπιση τα πάνω στρώματα των νεκρών κυττάρων που βρίσκονται γύρο από την παγιδευμένη τρίχα. Έπειτα χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκι και απαλά ανασηκώστε την τρίχα από το φυλάκιο της χωρίς να την αφαιρέσετε τελειωτικά. Απλώστε κρέμα με γαλακτικό οξύ πάνω στο ερέθισμα από το ξυραφάκι ώστε να μαλακώσει το δέρμα και να μπορέσει να απελευθερωθεί η τρίχα.

Δηλητηριώδης Κισσός

Το καλοκαίρι σημάνει μεγαλύτερη διαμονή σε εξωτερικούς χώρους και ο κίνδυνος από δηλητηριώδη Κισσό ειδικά όταν κάνετε κάμπινγκ ή πικνίκ είναι μεγάλος, και ένα δερματικό ερέθισμα ή φαγούρα είναι αρκετό για να σας καταστρέψει τις διακοπές σας.
Τι το προκαλεί; Επαφή με δηλητηριώδη κισσό δημιουργούν δερματικά ερεθίσματα. Ακόμα και αν δεν έρθετε σε άμεση επαφή με το φυτό, απλά χαϊδεύοντας το σκυλάκι σας ή αγγίζοντας ρούχα που εκτέθηκαν στο φυτό είναι αρκετά να το προκαλέσει.
Πως μπορείτε να το αποφύγετε; Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε ερεθίσματα από δηλητηριώδης κισσό είναι να αποφύγετε το φυτό. Μάθετε πως μοιάζει (τα τρία φύλλα του είναι καλό σημάδι εντόπισης), και προσπαθήστε να καλύψετε το δέρμα σας όταν βρίσκεστε σε περιοχές με πολλά φυτά, δέντρα ή χόρτα. Εφόσον έχετε εκτεθεί στο φυτό άμεσα πλύνετε το σημείο που σας άγγιξε και ότι έχει ακουμπήσει. Το λάδι του μπορεί να μείνει ενεργό πάνω υφάσματα ή και άλλα αντικείμενα για αρκετό καιρό.
Πώς να το εξαφανίσετε; Εφαρμόστε μία υγρή κομπρέσα για να απαλύνετε την φαγούρα. Προσθέστε μαγειρική σόδα ή επιεδάφια βρόμη στο νερό στην μπανιέρα σας για να απαλύνει την φαγούρα ή με μαλάξεις στο σημείο της φαγούρας. Αφήστε το ερεθισμένο σημείο ανοιχτό να παίρνει αέρα όπου βοηθάει στην θεραπεία. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με συστατικά που ξεραίνει φουσκάλες όπως καλαμίνα, αλκοόλ και οξικό ψευδάργυρο. Μην προσπαθήσετε να σπάσετε τις φουσκαλίδες διότι μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.

Κάψιμο από τον Ήλιο

Άμα ο ήλιος σας άφησε το δέρμα σας φουσκαλίδες ή ανυπόφορο πόνο αμέσως καταφύγετε σε ιατρική περίθαλψη. Άμα το κάψιμο σας προκαλεί πυρετό, αφυδάτωση και ναυτία, μπορεί να προκάλεσε δηλητηρίαση Κυρ.
Τι το προκαλεί; Η πολύ ώρα ηλιοθεραπείας ή σολάριουμ, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή σε υπεριώδες ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν κάψιμο στο δέρμα. Το δέρμα καίγετε γιατί το σώμα σας δεν μπορεί να αναπαράγει αρκετή μελαμίνη για να προστατεύσει το δέρμα σας.
Πως μπορείτε να το αποφύγετε; Αντηλιακή κρέμα ή λοσιόν σε συχνές δόσεις, γυαλιά ηλίου και καπέλο με φαρδύ κάλυψη και γενικά η έκθεση στον ήλιο σε ώρες που καίει δυνατά ο ήλιος.
Πώς να τις εξαφανίσετε; Άμα τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά, μπορείτε να φροντίσετε τα καψίματα μόνες σας με δροσερές κομπρέσες, όπου μειώνει την θερμοκρασία του δέρματος. Απλώστε μία στρώση με τζελ αλόη, λοσιόν καλάμινα άμα το κάψιμο σας προκαλεί φαγούρα, και μία απαλή μη-αρωματική λοσιόν για την αποφυγή ξεφλουδίσματος. Προσέξτε να μην ξύσετε τα σημεία που υπάρχει φαγούρα διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Να πίνετε μπόλικα υγρά άλλα να αποφεύγετε αλκοόλ διότι μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα ακόμη περισσότερο. Άμα ο πόνος είναι αβάσταχτος συμβουλευτείτε το γιατρό σας για παυσίπονα, ιβουπροφαίνη ή κάποιο άλλο φάρμακο για τον πόνο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα είσαστε έτοιμες να βρείτε στον ήλιο όλο το καλοκαίρι, και καλές βουτιές!



http://invogue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...