Τρώγοντας έρχεται η… ομορφιά

Οι τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, πέρα από την επίδραση που μπορεί να έχουν στην υγεία μας, επηρεάζουν – μεταξύ άλλων – και την εμφάνισή μας. Η καθαρότητα του δέρματος, η υφή του, η λάμψη των μαλλιών, το αστραφτερό χαμόγελο εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό όχι μόνο από την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε, αλλά και από το είδος τους.


Κατά κοινή ομολογία, φρούτα και λαχανικά κατέχουν τα πρωτεία σε αυτό που ονομάζουμε ανεπίσημα «καλλωπιστική» διατροφή, χωρίς όμως αυτό να αφήνει απέξω τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι και την μαύρη σοκολάτα. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να ωφελήσουν στο σύνολό τους την εξωτερική μας εμφάνιση; Οι… πλαστικοί της φύσης στο πιάτο μας:

Μούρα Μικρά αλλά… θαυματουργά τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία θεωρείται απαραίτητη για το σχηματισμό του κολλαγόνου, μιας δομικής ουσίας για την ανάπλαση του δέρματος και των μαλλιών. Επιπλέον, η αντιοξειδωτική δράση της καθυστερεί την πρόωρη γήρανσή τους και τους χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα. Για να έχετε λοιπόν, απαλό δέρμα και να το προστατέψετε, καλοκαίρι γαρ, από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, προσθέστε τα στην καθημερινή σας διατροφή. Δοκιμάστε να τα αναμείξετε με γιαούρτι, για ένα απολαυστικό smoothie. 


Καρύδια
Το πιο υγιεινό… ξηροκάρπι έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά μας. Μόλις τέσσερα καρύδια την ημέρα, μας εξασφαλίζουν την συνιστώμενη ημερήσια δόση από άλφα λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιές δέμα. Τα οφέλη τους όμως δεν σταματούν εδώ. Η κατανάλωση καρυδιών έχει συνδεθεί επίσης, με την λάμψη των μαλλιών, την ζωντάνια των ματιών και την αύξηση της δύναμης των οστών. Προσθέστε τα στις πράσινες σαλάτες ή στα δημητριακά μαζί με το πρωινό και επωφεληθείτε στο έπακρο από τις… καλλωπιστικές τους ιδιότητες.

Πράσινο τσάι Προτιμάτε μια κούπα καφέ το πρωί για να «ξυπνήσετε»; Ξανασκεφτείτε το. Το πράσινο τσάι είναι εξίσου τονωτικό και – πέρα από τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες – συμβάλλει στην καθυστέρηση της γήρανσης, στην αποτοξίνωση του δέρματος, ενώ αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών. Είναι επίσης διακόσιες περίπου φορές πιο ισχυρό από την βιταμίνη Ε, στην «μάχη» κατά των ελεύθερων ριζών που προκαλούν θαμπάδα στην επιδερμίδα. Αν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά για τόνωση της επιδερμίδας και προστασία από την ακμή, οι ειδικοί της ομορφιάς προτείνουν να πίνετε μια κούπα πράσινο τσάι καθημερινά.

Γιαούρτι Μην σας εκπλήσσει που οι πιο γνωστές μάσκες προσώπου έχουν ως βάση τους το δημοφιλές γαλακτοκομικό. Το γιαούρτι, τόσο εξωτερικά όσο εσωτερικά, δικαιολογεί πλήρως τον χαρακτηρισμό του ως «καλλυντικό του ψυγείου». Η κατανάλωσή του βοηθά στην καταπολέμηση των τοξικών βακτηριδίων που συγκεντρώνονται στο έντερο και προκαλούν γήρανση, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε γαλακτικό οξύ. Επίσης, ορισμένες ασθένειες όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή συνδέονται με την κακή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα. Ένα γιαούρτι την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αρκεί βέβαια να μην περιέχει ζάχαρη. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα και δημητριακά, για ένα θρεπτικό και καλλωπιστικό πρωινό.

Γάλα «Πιες το γαλατάκι σου!». Φαίνεται κάτι ήξερε η μαμά όταν μας παρότρυνε να… αποτελειώσουμε το ποτήρι με το γάλα σαν να μην υπάρχει αύριο. Το γάλα αποτελεί άριστη πηγή ασβεστίου, το οποίο βοηθά στην υγεία των οστών, στην σωστή στάση του σώματος, στην υγεία των νυχιών και στο λαμπερό χαμόγελο. Ένα ποτήρι γάλα, έχει επίσης περίπου δέκα γραμμάρια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, η οποία με την σειρά της αποτελεί δομικό συστατικό για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση γάλακτος για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τις καλλωπιστικές του ιδιότητες, είναι περίπου 240 ml. Συνιστούμε εκείνο με τα χαμηλότερα λιπαρά (1.5%), ώστε να διατηρήσετε και την ομορφιά και την σιλουέτα σας.

Μαύρη σοκολάτα Αν και παλαιότερα η μαύρη σοκολάτα είχε κατηγορηθεί ότι κάνει κακό στην επιδερμίδα, έρευνες των τελευταίων χρόνων δείχνουν πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες είναι άκρως ευεργετικά για την επιδερμίδα. Ο γλυκός αυτός «πειρασμός» λοιπόν, είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή, τα οποία μαλακώνουν την επιδερμίδα και ενυδατώνουν το δέρμα, προστατεύοντάς το παράλληλα από τις ακτίνες του ήλιου. Ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα (περίπου 150 θερμίδες) την ημέρα, είναι η ιδανική ποσότητα για να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές τις ιδιότητες. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να την λιώσετε πάνω από φρέσκα φρούτα, δημιουργώντας το πιο… όμορφο fondue.

Μπρόκολο Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε ζάχαρη, το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει και την μείωση της κυτταρίτιδας, εφόσον συνδυαστεί η κατανάλωσή του με σωματική άσκηση. Το άλφα λιποϊκό οξύ το οποίο περιέχει, εμποδίζει την σκλήρυνση του κολλαγόνου που βρίσκεται στα πόδια, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης κυτταρίτιδας στις γυναίκες.


http://www.in2life.gr

ashtray.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...