Διαιτα για βαθυ μαυρισμα.O υγιεινοτερος τροπος μαυρισματος!

Νομίζετε πως μόνο η έκθεσή σας στον ήλιο, το σολάριουμ ή ο αερογράφος μπορούν να σας χαρίσουν το μαύρισμα που ονειρεύεστε; Τότε κάνετε λάθος, υπάρχει τρόπος να μαυρίσετε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς τον κίνδυνο των εγκαυμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε ....
είναι να ενημερωθείτε για το ποιες τροφές βοηθούν την έκκριση της μελανίνης και να τις καταναλώνετε καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.



Πιο συγκεκριμένα, όταν μιλάμε για τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα, εννοούμε κυρίως τις τροφές που αυξάνουν την έκκριση της μελανίνης στον οργανισμό, αυτής της πολύτιμης ουσίας που ευθύνεται για το σκούρο δέρμα και την προφύλαξη του δέρματος από τον ήλιο.

Η έκκριση της μελανίνης ενισχύεται κυρίως με:

* Τη βιταμίνη Α και την β- καροτίνη (όχι συνθετική) που προέρχεται από τροφές όπως τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα καρότα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι, το ελαιόλαδο ακόμα και το μπρόκολο.

* Το ασβέστιο που θα βρείτε σε ικανοποιητικές ποσότητες στο τυρί κότατζ αλλά και σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

* Τη βιταμίνη Ε που είναι κυρίαρχη στις ντομάτες, τα φιστίκια, τους ηλιόσπορους, στους ξηρούς καρπούς, το καστανό ρύζι, το σουσάμι και τα πράσινα φασόλια.

* Πείτε ναι στο χυμό εσπεριδοειδών και καρότου που θα καταναλώσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε στον ήλιο.

* Βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, ντομάτα, λαχανάκια Βρυξελλών, παπάγια και φράουλες.

* Τον ψευδάργυρο που θα βρείτε σε τροφές όπως τα οστρακοειδή, η γαλοπούλα, το συκώτι και το βοδινό κρέας.

* Το ιχνοστοιχείο σελήνιο που υπάρχει στα δημητριακά, τον τόνο, τους ηλιόσπορους, το συκώτι κοτόπουλου, το αλεύρι ολικής άλεσης και τα μύδια/ στρείδια.

* Τα Ω- 3 λιπαρά που θα βρείτε κυρίως στα ψάρια.

* Η βιταμίνη Β-5 που υπάρχει στο γάλα, το γιαούρτι και τα πράσινα λαχανικά.

Για να δεις καλύτερα αποτελέσματα: θα πρέπει να ξεκινήσετε την κατανάλωση των τροφών αυτών (συνδυαστικά) τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το μπάνιο για να έχετε αποτελέσματα και να μπορέσει το σώμα σας να απορροφήσει τα στοιχεία που βοηθούν στην έκκριση της μελανίνης. Μην ξεχνάτε πως κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, πρέπει πάντα να πίνετε πολύ νερό για να μην αφυδατωθετε.
http://www.luxstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...