Ποιο είναι το μυστικό μου για λαμπερό δέρμα; Η απολέπιση!

Ανανεώστε τα κύτταρα της επιδερμίδα σας με έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο: την απολέπιση (πήλινγκ). Μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, βοηθά την επιδερμίδα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της.

 

Το δέρμα μας ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρά του δημιουργώντας νέα, τα οποία μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντας την θαμπή και τραχιά. Όσο μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται γι’ αυτό επιβάλλεται συχνότερη απολέπιση. Λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος, διεγείρει σημαντικά τη μικροκυκλοφορία και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών. Τα απολεπιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με φυτικά ή θαλάσσια συστατικά, εκχυλίσματα φρούτων αλλά και μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που δεν προκαλούν ξηρότητα, αλλά, αντίθετα, ενυδατώνουν την επιδερμίδαΑν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας προιόντα απολέπισης σας προτείνω μερικές συνταγές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο.
Πότε και πως να κάνετε απολέπιση;

Πρόσωπο
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα αν έχετε ξηρό δέρμα, 2 φορές αν έχετε λιπαρό ή μεικτό και 2 φορές το μήνα αν έχετε ευαίσθητο. Αν ταλαιπωρείστε από ακμή, μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα (όπως αυτά με σαλικυλικό οξύ που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και αποφράσσουν τους πόρους).
Πως: Καθαρίστε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Βρέξτε το και εφαρμόστε το απολεπιστικό προϊόν τρίβοντας με ήπιες κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας.
Σώμα
Κάθε πότε: Καθημερινά μπορείτε να κάνετε απολέπιση επιμένοντας στα δύσκολα σημεία (γόνατα, αγκώνες).
Πως: Πριν ξεκινήσετε το μπάνιο σας και σε στεγνό δέρμα απλώστε στο σώμα τη κρέμα απολέπισης μέχρι να καλυφθούν όλα τα σημεία. Τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή με τις παλάμες ακολουθώντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για τρία λεπτά επιμένοντας στα πιο δύσκολα και σκληρά σημεία όπως τα γόνατα και αγκώνες ή οπουδήποτε έχει ανάγκη το σώμα σας περισσότερο. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό και συνεχίστε το ντους σας.
Συνταγές απολέπισης
Με μέλι και ζάχαρη
Θα χρειαστείτε:
μία κουταλιά μέλι
μία κουταλιά ζάχαρη
μία κουταλιά κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά και κάντε με το μείγμα απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Η ίδια συνταγή κάνει και για απολέπιση του σώματος αρκεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ποσότητα.
Με ελαιόλαδο
Θα χρειαστείτε:
μία κουταλιά αγνό παρθένο ελαιόλαδο
μία κουταλιά ζάχαρη
Οδηγίες
Ανακατέψτε με ένα κουταλάκι τα υλικά να ενωθούν. Σε καθαρό πρόσωπο κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλετε με άφθονο νερό και καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα απαλό υγρό καθαρισμού.
Με καρύδα και σιμιγδάλι
Θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές τρίμμα καρύδα
1 κουταλιά σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
Γάλα φρέσκο
Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός και κάντε μασάζ με γρήγορες κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε με το γάλα.
Συσφικτικό και τονωτικό πήλιγκ
Θα χρειαστείτε:
50 ml ηλιέλαιο
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού ιωδιούχο αλάτι
Οδηγίες
Κάντε 2-3 λεπτά μασάζ με το μείγμα στην περιοχή που υπάρχει επιδερμική χαλάρωση στο σώμα. Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και τονώνεται η επιδερμίδα.

Το μυστικό

Μην τρίβετε το πρόσωπό σας δυνατά κυρίως αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ.


http://www.omorfamistika.gr
http://www.luxstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...