Κανόνες για έξυπνες αγορές

Το shopping είναι μια εμπειρία που σας φτιάχνει τη διάθεση αλλά ταυτόχρονα σας οδηγεί συχνά στην υπερκατανάλωση ειδών ....
που δεν χρειάζεστε ή που δεν αξίζουν ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα που κοστίζουν. Στόχος σας δεν είναι να αποθηκεύσετε ρούχα και αξεσουάρ στην ντουλάπα σας αλλά να αποκτήσετε όσα θα απολαύσετε στην πράξη, χρησιμοποιώντας τα και αξιοποιώντας τα, επαρκώς. Εμείς σας δίνουμε tips για smart shopping.
Αν δεν είστε σίγουρες ότι θέλετε κάτι, τότε μάλλον μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό. Στη θέση του, αναζητήστε πράγματα που θα τα ερωτευτείτε.
Θέστε προκαταβολικά ένα όριο χρημάτων που θέλετε να ξοδέψετε και μην ξεπεράσετε αυτό το ποσό. Φροντίστε να είναι κάτι λογικό, ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο. Αλλιώς αναβάλετε το shopping για τη στιγμή που θα συγκεντρώσετε ένα πιο σημαντικό ποσό.
Κάντε μία λίστα των αντικειμένων που θέλετε και αναζητήστε μόνο αυτά. Επιτρέψτε στον εαυτό σας, πέρα από τα προκαθορισμένα, μόνο αυτό το «κάτι» που σας έχει ξετρελάνει.
Ενημερωθείτε για το περιεχόμενο της γκαρνταρόμπας σας πριν πάτε για shopping ώστε να μην αγοράσετε κάτι που ήδη έχετε.
Επενδύστε σε κλασικά και βασικά κομμάτια περισσότερα χρήματα απ’ όσα σε trendy items. Αγοράστε ένα ακριβό τζην, ένα διαχρονικό φόρεμα γνωστού σχεδιαστή ή μία πολυτελή κλασική γόβα.
Δοκιμάστε το ρούχο ή το υπόδημα πριν το αγοράσετε. Μην φύγετε από το κατάστημα υποθέτοντας ότι σας ταιριάζει τέλεια, για να απογοητευτείτε όταν το προβάρετε στο σπίτι.
Αναρωτηθείτε σε ποια περίσταση θα φορέσετε αυτό που γλυκοκοιτάζετε στην βιτρίνα. Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, τότε αφήστε το, γιατί θα μείνει στην ντουλάπα για πάντα. 


http://www.otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...