Γυμναστείτε στο νερό!

Στη θάλασσα ή την πισίνα, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, το κολύμπι είναι ιδανικός τρόπος άσκησης.
Σας δροσίζει, σας ψυχαγωγεί και σας προσφέρει ισορροπία, δύναμη, ευλυγισία και ανακούφιση από τους πόνους των αρθρώσεων. Δείτε λοιπόν με ποιους τρόπους θα αποκτήσετε τέλειο σώμα και φυσική κατάσταση το καλοκαίρι.
Κολυμπήστε κάνοντας γύρους των 100 περίπου μέτρων εναλλάσσοντας πρόσθιο και ύπτιο. Χρονομετρήσετε τον εαυτό σας ώστε η διάρκεια της προπόνησης να είναι ίση με αυτή που κάνετε στον κυλιόμενο διάδρομο, στο γυμναστήριο.
Κάντε sprints, με το σώμα και το κεφάλι μέσα στο νερό. Σταματήστε και επαναλάβετε όσες διαδρομές αντέχετε. Βάλτε όλη σας την ταχύτητα και σχίστε τα νερά.
Κάντε κινήσεις μέσα στο νερό. Ανεβάστε εναλλάξ τα πόδια στο ύψος των γλουτών, μιμηθείτε την κίνηση του ποδηλάτου, περιστρέψτε τα χέρια σας, πάντα αξιοποιώντας την αντίσταση που προσφέρει το νερό. Θα γυμνάσετε στήθος, πόδια, χέρια, κοιλιακούς και γλουτούς.
Δοκιμάστε water aerobics, μια μορφή άσκησης που διδάσκεται οργανωμένα σε αρκετές πισίνες στην πόλη. Κατόπιν θυμηθείτε να επαναλάβετε τις ασκήσεις που μάθατε στις διακοπές.
Δημιουργήστε κυματισμό κρατώντας την άκρη της πισίνας και χτυπώντας τα πόδια τεντωμένα προς τα πίσω για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε 3 τέτοια σετ για να γυμνάσετε την πλάτη, τους γλουτούς, τους κοιλιακούς και τα πόδια. 


http://www.otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...