Φρένο στα πεθερικά

Ατυχώς, δεν διαλέγει κανείς τα πεθερικά του όταν ερωτεύεται το ταίρι του. Οι γονείς του, όμως, περιλαμβάνονται στο «πακέτο».

Για τα περισσότερα ζευγάρια δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά για κάποιους υπάρχει πραγματικό θέμα.
Η ρίζα για τα περισσότερα προβλήματα είναι η διαφορετική ανατροφή που δίνει κάθε οικογένεια στα παιδιά της.


Έχει τις δικές της αξίες, παραδόσεις και συνήθειες. Πολλές φορές συνδέονται άνθρωποι που οι οικογένειές τους ταιριάζουν στα παραπάνω ή ο χαρακτήρας και η πνευματική καλλιέργεια των συντρόφων τους επιτρέπει να απομονώσουν και να ελαχιστοποιήσουν την επίδραση των διαφορών ανατροφής και φιλοσοφίας των οικογενειών τους στη σχέση τους. Άλλες φορές, όμως, η απόσταση είναι τόσο μεγάλη, που γεννά προβλήματα.

Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που προκύπτει ανάλογο θέμα είναι ανάγκη να υπάρχει κοινό μέτωπο από τους συντρόφους. Τι φταίει όμως και ζευγάρι με πεθερικά, όσο και αν το θέλετε, είναι αδύνατο να συνυπάρχουν αρμονικά για πάντα;

Ενοχλητικές συνήθειες
Όλοι έχουμε, το ίδιο και τα πεθερικά. Από το πόσο γάλα βάζουν στον καφέ τους μέχρι τις βαρετές ιστορίες που ακούμε ξανά και ξανά. Η λύση είναι να κάνει το ζευγάρι μια κοινή λίστα με ό,τι τους ενοχλεί και να προσπαθήσουν ενεργητικά να τα αγνοήσουν.
Κριτική
Ενίοτε από τα πεθερικά λείπει η διακριτικότητα και η κριτική επί παντός επιστητού δίνει και παίρνει. Με το δικαιολογητικό των καλών προθέσεων έχουν γνώμη για όλα και τα σχολιάζουν χωρίς φραγμούς. Αν σε αυτή την περίπτωση τους αγνοήσετε, η στάση σας τους αποθαρρύνει.
Τριβή
Άλλες οικογένειες συνηθίζουν να συναντιόνται πολύ συχνά, άλλες λιγότερο. Αυτό δεν είναι κακό, φτάνει να μη γίνεται σε βάρος της ομαλής ζωής του ζευγαριού και των παιδιών του. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται επείγουσα συνεννόηση μεταξύ των συντρόφων και, φυσικά, γρήγορη και αποτελεσματική κοινή αντίδραση.
Παραβίαση ιδιωτικότητας
Αποφασίστε να περιχαρακώσετε τα προσωπικά και τις άλλες «εσωτερικές» υποθέσεις σας. Έστω και από πραγματικό ενδιαφέρον, είναι έτοιμοι να ανακατευτούν σε βαθμό που να ενοχληθείτε και να νιώσετε ότι επεμβαίνουν στα προσωπικά σας.
Καταπίεση για συναντήσεις
Να είστε συνεπείς μόνο μέχρι εκεί που δεν καταπιέζεστε πολύ. Χαράξτε μια κοινή πολιτική. Δεν πειράζει αν δυσαρεστήσετε τους μεγάλους καμιά φορά με το να μην ανταποκριθείτε στο κάλεσμά τους.


http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...