Eύκολοι τρόποι για να καταστρέψετε τη σχέση σας!

Οι σχέσεις μας χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν αλλά και για να μας ικανοποιούν συναισθηματικά. Ακόμα και αν υπάρχει αγάπη και όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αντέξει μια σχέση στο χρόνο, κάποιες συμπεριφορές μας μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο χάσμα μεταξύ εμάς και του / της συντρόφου μας και πιθανό να μας οδηγήσουν στο χωρισμό ασχέτως αν η πρόθεση μας δεν ήταν αυτή.
Ο βασικότερος λόγος που οδηγεί τα ζευγάρια στο χωρισμό είναι η επανάληψη συμπεριφορών οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο/στη σύντροφο μας. Αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας και αν συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε η σχέση μας σταδιακά θα βρεθεί σε αδιέξοδο και τα αδιέξοδα τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε χωρισμό. Ελάτε να δούμε τις συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου η σχέση μας να δημιουργήσει στέρεα θεμέλια.


• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε κάτι καλό για το / τη σύντροφο μας και μετά να του /της το «κτυπάμε» κατά πρόσωπο. Αποφεύγουμε πάντα τη φράση «Στο έλεγα εγώ» !

• Πρέπει να μάθουμε να απολογούμαστε όταν έχουμε λάθος. Ο υπερβολικός εγωισμός , ειδικότερα όταν αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχουμε σφάλλει είναι καταστρεπτικός για τη σχέση.


• Δεν είναι δυνατό να έχουμε εμείς πάντα δίκαιο!

• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχυριζόμαστε (και να επιμένουμε) ότι γνωρίζουμε καλύτερα το / τη σύντροφο μας από ότι αυτός / αυτή γνωρίζει τον ίδιο του / της τον εαυτό. Δεν είναι δυνατό να βρισκόμαστε ούτε μέσα στο μυαλό αλλά ούτε και μέσα στη ψυχή του άλλου όσο καλά και αν τον γνωρίζουμε. Καλύτερα λοιπόν να μάθουμε να ακούμε.


• Δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι ο / η σύντροφος μας ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Θα πρέπει να τις εξηγούμε και να μην περιμένουμε να τις μαντέψει.

• Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο / η σύντροφος μας έχει τα ίδια επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας και διάθεσης με εμάς. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε.


• Δεν θα πρέπει να αγνοούμε σε καμία περίπτωση τις προτεραιότητες και τις προσωπικές ανάγκες του / της συντρόφου μας. Ο σεβασμός αμοιβαίος στα όνειρα και τις επιθυμίες του / της συντρόφου μας είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης.

• Δεν θα πρέπει να ξεσπάμε με θυμό τη στιγμή που αυτό που πραγματικά θέλουμε να εκφράσουμε είναι ότι πληγωθήκαμε ή φοβόμαστε. Ο θυμός βάζει το / τη σύντροφο μας σε άμυνα και αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσει την ουσιαστική επίλυση του αρχικού μας προβλήματος.

• Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα αυτά που ο / η σύντροφος μας , μας έχει εμπιστευτεί ότι τον / την πληγώνουν για να «κερδίσουμε» σε μια λογομαχία.

• Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε ενοχές στο / στη σύντροφο μας προκειμένου να του / της ασκήσουμε έμμεση ψυχολογική βία και να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε ή ακόμα χειρότερα για να τον/ την τιμωρήσουμε.

• Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να «αναμασάμε» περασμένες διαφωνίες και να τις εμπλέκουμε με την παρούσα .Ο κάθε καυγάς είναι ένα ξεχωριστό γεγονός και όχι ευκαιρία για να ανατρέξουμε στην αρχαία ιστορία της σχέσης μας και να φέρουμε στην επιφάνεια κάθε σκοτεινό της σημείο.

• Πρέπει πάντα να κρατάμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στο / στη σύντροφο μας διαφορετικά θα χάσουμε την αξιοπιστία μας αλλά και θα τον / την απογοητεύσουμε εντελώς.

• Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο αυστηροί με τον εαυτό μας για τις απαιτήσεις μας από τη σχέση όσο είμαστε και με το / τη σύντροφο μας. Οι όμορφες σχέσεις θέλουν την προσπάθεια και των δύο!


Μήπως αναγνωρίζετε κάποιες συμπεριφορές σας ; Εάν ναι , τότε ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε σοβαρά και να τις αναθεωρήσετε γιατί διατηρώντας τις τότε βάζετε τη σχέση σας σε μεγάλο κίνδυνο. Καλύτερα λοιπόν να προλαμβάνετε ένα χωρισμό που δεν θα θέλατε , παρά να τον αντιμετωπίζετε!




sxeseis.gr 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...