Στον γυναικολόγο....

Οι περισσότερες γυναίκες στη σκέψη της επίσκεψης τους στο γυναικολόγο είτε διστάζουν είτε προσπαθούν να την αναβάλουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε γυναίκα ότι η επίσκεψη στο γυναικολόγο μπορεί να μας προφυλάξει από σοβαρές ασθένειες και επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε πληροφορίες για το σώμα μας και για τις λειτουργίες του.
Η επίσκεψη στον γυναικολόγο , εάν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα .θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για το καθιερωμένο Τεστ Παπανικολάου και για ένα τυπικό τσεκ-απ. Το Τεστ Παπανικολάου είναι μια ανώδυνη και απλή διαδικασία κατά την οποία ο γυναικολόγος λαμβάνει δείγμα από τον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας για εργαστηριακή εξέταση. Καλό θα είναι η επίσκεψη σας για το Τεστ Παπανικολάου να γίνεται μια εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του τσεκ - απ ο γυναικολόγος θα σας ρωτήσει ερωτήσεις για την συχνότητα και τη μορφή της περιόδου , για την ύπαρξη προηγούμενης εγκυμοσύνης ή για ασθένειες που τυχόν υπήρξαν στο παρελθόν. Επίσης , η σεξουαλική δραστηριότητα σας θα απασχολήσει τον γυναικολόγο σε περίπτωση που αισθάνεστε πόνους κατά την επαφή ή αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της.

Ο γυναικολόγος επίσης θα εξετάσει το στήθος και τα γεννητικά όργανα. Το μεν στήθος το εξετάζει με ψηλάφηση για τυχόν εντοπισμό όγκων ή αλλοιώσεων ενώ τα γεννητικά όργανα τα εξετάζει για να βεβαιωθεί για την κατάσταση του κόλπου και την μήτρας.

Μην αμελείτε την επίσκεψη στον γυναικολόγο σας και μη νιώθετε άσχημα για μια εξέταση που είναι απόλυτα φυσιολογική και σκοπό έχει να προστατεύσει την υγεία σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...