Ραγισμένη καρδιά;

Αργά ή γρήγορα έρχεται εκείνη η στιγμή στη ζωή μας που πληγωνόμαστε συναισθηματικά Μια σχέση που απέτυχε , ένας έρωτας που δεν βρήκε ανταπόκριση , μια προδοσία που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε , μας αφήνουν συναισθηματικά ευάλωτους. Πως μπορούμε να γιατρέψουμε την ραγισμένη μας καρδιά; Θα μπορέσουμε να γιατρέψουμε την πληγή και να προχωρήσουμε με την ζωή μας μετά από ένα χωρισμό;


H απάντηση είναι θετική! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός για ένα χωρισμό και μια πληγωμένη καρδιά , αλλά μαζί με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να βάλουμε λίγο το χεράκι μας για να ξεπεράσουμε την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Εάν όντως ο χωρισμός μας είναι οριστικός και αμετάκλητος , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μας δηλώνει ότι η σχέση που είχαμε έχει πια τελειώσει και από την στιγμή που ο / η σύντροφος μας επεδίωξε τον χωρισμό , δεν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής και θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του /της. Εάν αναλογιστούμε την τελευταία περίοδο της σχέσης πριν από τον χωρισμό , το πιο πιθανό είναι ότι θα δούμε όλες τις ενδείξεις που τον προμήνυαν : καυγάδες , αδιαφορία ,διαφωνίες, απομάκρυνση κλπ. Ίσως δεν θέλαμε να το πιστέψουμε αλλά οι ενδείξεις του χωρισμού ήταν πάντα εκεί , μπροστά στα μάτια μας.

Η συνειδητοποίηση προϋποθέτει την αποδοχή του γεγονότος ότι από εδώ και μπρος δεν θα μιλάμε στο τηλέφωνο με τον / την πρώην πια σύντροφο μας , δεν θα συναντιόμαστε και δεν θα κάνουμε τίποτα από όλα εκείνα τα κοινά πράγματα που είχαμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε. Αυτό σημαίνει χωρισμός και όσο ενωρίτερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμάς και για την πληγωμένη μας καρδιά. Είναι φυσιολογικό για ένα χρονικό διάστημα , το οποίο ποικίλει σε μέγεθος ανάλογα με την διάρκεια και την ένταση της σχέσης , να νιώθουμε ότι ο / πρώην σύντροφος μας , μας λείπει. Τα τραγούδια τον / την θυμίζουν , τα μέρη που συχνάζαμε , η καθημερινότητα ή και ακόμα τα αντικείμενα γύρω μας , αποτελούν την αφορμή για να σκεφτόμαστε και να στεναχωριόμαστε. Μια καλή ιδέα είναι ότι στα πρώτα στάδια του χωρισμού καλό θα ήταν να μαζεύαμε όλα αυτά που πιθανό να μας θυμίζουν τον / την πρώην σύντροφο μας και να τα φυλάγαμε σε κάποιο κουτί έτσι ώστε να μην τα βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε υστερίες και να σκίζουμε φωτογραφίες ή να πετάμε πράγματα στα σκουπίδια , μιας και με αυτό τον τρόπο απαρνούμαστε ένα κομμάτι της ζωής μας το οποίο στο μέλλον θα το αναπολήσουμε χωρίς να μας πληγώνει. Είναι άσχημο να απαρνούμαστε κομμάτια της ζωής μας.

Αφού απομακρύνουμε ότι μας θυμίζει τον / την πρώην σύντροφο μας , το επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε ότι από εδώ και στο εξής η καθημερινότητα μας αλλάζει , οι συνήθειες μας αλλάζουν και ότι θα πρέπει να βρούμε καινούργιες ασχολίες για να «γεμίσουμε» τον ελεύθερο μας χρόνο και τα κενά που πιθανό δημιουργήθηκαν στην ζωή μας από τον χωρισμό. Καλό θα ήταν να βρεθούμε με φίλους , να βρούμε κάποια καινούργια χόμπι , να πάμε σε ένα γυμναστήριο για να ανανεωθούμε ενώ παράλληλα θα δημιουργούμε ευκαιρίες για κάποια καινούργια γνωριμία που σίγουρα θα μας αναπτερώσει το ηθικό! Σε αυτό το στάδιο δεν είναι σωστό να εμπλακούμε σε μια καινούργια σχέση μιας και δεν θα είμαστε ακόμα συναισθηματικά έτοιμοι και θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη τα οποία με την σειρά τους θα φέρουν τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα! Ο χωρισμός είναι μια καλή ευκαιρία αυτοκριτικής και επαναπροσδιορισμού των στόχων μας και της ζωής μας γενικότερα γι αυτό θα πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε θετικά!

Υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο να περάσουμε από ένα στάδιο θυμού απέναντι στον /στην πρώην σύντροφο μας. Πιθανό να τους βρίσουμε , να πούμε πικρίες και κακίες για αυτούς γιατί με αυτό τον τρόπο αισθανόμαστε ότι ανταποδίδουμε την πληγή που μας άνοιξαν. Δυστυχώς όμως , τα αποτελέσματα αυτού του ξεσπάσματος θυμού είναι προσωρινά και αφού εκτονωθούμε μετά είμαστε πάλι πληγωμένοι και μόνοι. Γι αυτό καλό είναι μετά τον χωρισμό να διατηρούμε την αξιοπρέπεια μας και να μην υποβιβάζουμε τον εαυτό μας με κουτσομπολιά και βρισιές για τον / την πρώην. Θα πρέπει να ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Η πικρία δεν βοήθησε ποτέ κανένα να ξεπεράσει το πλήγωμα αντιθέτως η πικρία δημιουργεί απωθημένα που είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν!

Με την πάροδο του χρόνου θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο/ η πρώην σύντροφος μας δεν είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο με το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε μια σχέση ή να είμαστε ευτυχισμένοι. Θα καταλάβουμε ποια ήταν και τα δικά του / της λάθη στην σχέση και ίσως καταλάβουμε ότι η σχέση που είχαμε όντως δεν ήταν χτισμένη πάνω σε σωστές βάσεις. Θα αρχίσουμε σιγά – σιγά να περνάμε όμορφα χωρίς αυτόν/ αυτήν και σταδιακά θα νιώσουμε ελεύθεροι και έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά , να ερωτευτούμε και να δούμε το μέλλον μας με άλλα μάτια. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό που μας φαίνεται αξεπέραστο τώρα , δεν είναι αξεπέραστο! Η πληγωμένη καρδιά γιατρεύεται , ο χωρισμός ξεπερνιέται και η ζωή μας γεμίζει ξανά και ξανά από έρωτα και αγάπη. Η ζωή μας δεν τελειώνει με ένα χωρισμό και ούτε τα συναισθήματα μας μπορούν να εξαντληθούν ποτέ απλά και μόνο επειδή μια σχέση δεν ήταν αυτό που πιστέψαμε! Υπομονή λοιπόν και σύντομα ο χωρισμός θα είναι μια ουδέτερη ανάμνηση ενώ η πληγωμένη καρδιά...παρελθόν!




sxeseis.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...